13:32 05.11.2018

Новий єдиний корпоративний електронний майданчик "Укроборонпрому" акредитований у системі ProZorro

3 хв читати

У системі електронних державних закупівель ProZorro акредитовано новий єдиний корпоративний електронний майданчик держконцерну "Укроборонпром" Smarttender.biz, повідомила його прес-служба в понеділок.

Згідно з повідомленням, на сьогодні через комерційний модуль майданчика SmartTender свої закупівлі в публічному режимі проводить 61 підприємство держконцерну.

"Сім підприємств використовують систему ProZorro для допорогових та надпорогових закупівель відповідно до закону України "Про публічні закупівлі". Також підприємства використовують систему Rialto", - уточнює прес-служба.

"Інші підприємства - учасники Концерну наразі або розташовані на тимчасово окупованій території, або перебувають у стадії санації та не провадять закупівельної діяльності, в якій можуть використовуватись електронні майданчики", - пояснюється в повідомленні.

Як зазначають в "Укроборонпромі", в рамках модернізації корпоративної системи публічних держзакупівель держконцерн скасував кваліфікаційну процедуру для постачальників: перевірку контрагентів здійснюють тільки внутрішні підрозділи безпеки підприємств. "Також розроблено та затверджено новий порядок моніторингу платежів. У ньому радикально змінено підхід у моніторингу платежів, що пришвидшило здійснення оплат за укладеними договорами", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, в серпні 2018 року "Укроборонпром" оголосив відкритий кваліфікаційний відбір зі створення єдиної модернізованої корпоративної системи держзакупівель. Згідно з озвученими держконцерном у вересні підсумками конкурсу, переможцем кваліфікаційного відбору, в якому взяли участь 27 електронних майданчиків, було визнано електронний майданчик Smarttender.biz.

Наприкінці жовтня "Укроборонпром" і ДП "ProZorro.Продажі" закріпили підписанням меморандуму плани щодо співпраці при продажу та оренді активів держконцерну на відкритих електронних торгах.

За даними держконцерну, документ передбачає "дорожню карту" впровадження в держконцерні єдиної публічної електронної системи торгів за критеріями та технологій системи електронних державних закупівель ProZorro для реалізації та надання в оренду майна держпідприємств і господарських товариств, що входять до "Укроборонпрому", в статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50%. Перші лоти від "Укроборонпрому" мають з'явитися в новій системі вже найближчим часом.

У червні "Укроборонпром" повідомив про підготовку передання в управління ФДМ близько 30 своїх підприємств, не задіяних у виробництві оборонної продукції та виконанні стратегічних завдань в оборонній сфері. Рішення про передання не задіяних у виробництві оборонної продукції активів держконцерну в управління ФДМ було прийнято за підсумками аналізу діяльності підприємств-учасників "Укроборонпрому" та схвалено наглядовою радою держконцерну. Перелік активів "Укроборонпрому", що готуються до продажу на відкритих торгах, офіційно не оприлюднюється.

Відповідно до ухваленого Верховною Радою в червні 2011 року закону, "Укроборонпром", до складу якого сьогодні входить понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укспецекспорт" та її дочірні підприємства, забезпечує спільно з урядом управління об'єктами держвласності в ОПК.

У 2016 році "Укроборонпром" озвучив плани щодо переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани щодо проведення реформи ОПК. Основними напрямами реформи розглядаються корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА