14:53 10.10.2018

Гонконг створить штучні острови для вирішення проблеми браку житла

1 хв читати
Гонконг створить штучні острови для вирішення проблеми браку житла

Гонконг, який намагається вирішити проблему гострої нестачі житла, планує створити штучні острови для будівництва будинків на їхній території.

Штучні острови площею 688 гектарів розташуються на схід від острова Лантау, найбільшого на території Гонконгу, оголосила в середу глава гонконгського уряду Керрі Лем. У майбутньому тут будуть побудовані від 260 тис. до 400 тис. будинків для розміщення до 1,1 млн осіб, що відповідає 15% населення Гонконгу, повідомляє видання China Knowledge.

Влада країни має намір віддати 70% нових будинків під соціальне житло.

Роботи зі створення островів стартують у 2025 році, а до 2032 року жителі Гонконгу частково зможуть переїхати до нових будинків.

К.Лем у середу також оголосила про низку інших заходів, покликаних збільшити пропозицію житлової нерухомості в Гонконгу. Серед цих заходів - запуск проектів будівництва житла на приватних землях сільськогосподарського призначення, освоєння яких раніше блокувала влада.

Гонконгський ринок житлової нерухомості, за даними Demographia, є найменш доступним у світі протягом останніх восьми років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА