09:35 05.10.2018

Маск познущався над SEC, назвавши її "Комісією зі збагачення шортселерів"

2 хв читати
Маск познущався над SEC, назвавши її "Комісією зі збагачення шортселерів"

Голова Tesla Ілон Маск, що ледь не позбувся минулого тижня крісла лідера компанії через свої твіти, знущально переінакшив в одному зі своїх повідомлень назву Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США, всесильного регулятора американського фондового ринку.

"Комісія зі збагачення шортселерів (Shortseller Enrichment Commission, SEC) робить неймовірну роботу. Зміна назви їм підійде", - написав він увечері в четвер.

Мирову угоду, досягнуту І.Маском минулими вихідними з Комісією, яка обвинуватила його у введенні в оману інвесторів своїми твітами про викуп акцій, суд ще не схвалив, і вона не набула чинності. На тлі множинних проблем компанії, зокрема претензій регулятора, акції компанії дешевшали в останні місяці.

Як пише The Wall Street Journal, з юридичної точки зору нові твіти І.Маска потенційно можуть порушувати один із принципів мирової угоди з регулятором, згідно з якою підписант угоди не має робити заяв, які свідчать про те, що він вважає обвинувачення SEC необґрунтованими (принцип no-admit , no-deny).

Не виключено, що тепер Комісія може вимагати посилення умов мирової угоди.

У рамках угоди І.Маск покине пост голови ради директорів компанії та заплатить штраф, а сама Tesla, яку регулятор обвинуватив у відсутності належного контролю за процедурами розкриття інформації, виплатить $20 млн штрафу та залучить до своєї ради двох незалежних директорів.

Tesla має створити також додаткові механізми контролю за тим, як І.Маск здійснює комунікації з інвесторами. І.Маску наказано надалі узгоджувати з компанією всі свої заяви, які можуть мати вплив на ціну її акцій.

Однак, як показали нові твіти І.Маска, він, схоже, не схильний змінювати свої звички.

Бізнесмен постійно веде боротьбу з шортселерами, які, на його думку, необґрунтовано збивають ціни на акції Tesla, і часто вступає в соцмережах у перепалки з критиками.

Акції Tesla впали на вечірніх торгах у четвер на 2%.

SEC подала наприкінці вересня позов до суду, обвинувативши голову Tesla І.Маска в тому, що він ввів в оману інвесторів своїми твітами про викуп акцій і делістинг Tesla. Комісія вимагала усунути І.Маска від управління публічними компаніями, включаючи створену ним Tesla, бізнесмен пішов на мирову угоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА