18:26 01.10.2018

АМКУ розслідує причини підвищення цін на цифрові ТБ-тюнери

2 хв читати
АМКУ розслідує причини підвищення цін на цифрові ТБ-тюнери

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розслідування причин можливого завищення цін на телевізійні тюнери цифрового ефірного телевізійного сигналу в стандарті DVB-T2, повідомляється на сайті комітету.

"Питання цін на такі тюнери є надзвичайно важливим, будь-які зловживання в цій сфері, у разі їх наявності, є неприпустимими", - наголошують в АМКУ.

Як повідомили в прес-службі комітету, розслідування розпочато у зв'язку з реєстрацією низки звернень і скарг громадян з цього питання, а також на прохання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення враховувати можливе різке збільшення попиту серед населення на тб-тюнер.

АМКУ направив вимоги про надання роз'яснень таким компаніям, як "Розетка", "Сав-Дистриб'юшн" (ТМ "Фокстрот"), "Дієса" (ТМ "Ельдорадо"), "Алло", "Комфі Трейд" (ТМ COMFY) та низці інших мереж.

Раніше Кабінет Міністрів схвалив законопроект щодо звільнення на термін до 1 січня 2020 року від ввізного мита відеотюнерів цифрового ефірного телерадіомовлення, що підтримують стандарт DVB-T2.

Згідно з даними Нацради з питань телерадіомовлення, ефірним способом прийому телесигналу користуються 32,3% домогосподарств в Україні, з них лише 8% приймають ефірний сигнал у цифровому стандарті.

Відключення аналогового телемовлення по всій території України за винятком територій з особливим режимом мовлення стартувало з 1 вересня 2018 року.

Уряд України вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують із Росією, а також для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) і місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Нацради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

"Укрнафта" провела перше за 11 років 3D сейсмічне дослідження

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА