14:18 30.07.2018

Fitch підтвердило рейтинг Одеси на рівні "B-"

2 хв читати
Fitch підтвердило рейтинг Одеси на рівні "B-"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту Одеси в іноземній і національній валютах (РДЕ) на рівні "В-".

Як повідомляється в прес-релізі агентства, прогноз за рейтингами "стабільний".

Рівень рейтингу підтримується позитивними очікуваннями Fitch, що місто збереже хороші операційні результати в середньостроковій перспективі. Рейтинги також враховують очікуваний низький прямий борг Одеси в середньостроковій перспективі і несуттєві умовні зобов'язання міста в рамках наданих державним компаніям гарантій.

Водночас рейтинги відображають слабке інституційне середовище для внутрішніх інвесторів в Україні, що відбивається в непередбачуваних для інвесторів фінансових результатах.

У документі також повідомляється, що Одеса залучила в українського банку п'ятирічний кредит і наразі освоює кредитні кошти. Станом на кінець червня сума обраних засобів становила 612,4 млн грн. У рамках кредитної угоди обсяг позики обмежений 1 млрд грн, які Одеса може вибрати до кінця жовтня.

Відсоткова ставка в документі не уточнюється, зазначено, що вона фіксована. Крім того, відсотковий прибуток нараховують і виплачують щокварталу.

Агентство також нагадало, що Одеса в 2018 році має намір надати державним підприємствам близько 860 млн грн фінансових гарантій (у 2017 році - 1,3 млрд грн). Передбачається, що зазначене фінансування буде направлено на інвестиції, розрахунки за зобов'язаннями підприємств, а також на покриття їх збитків, зумовлених перевищенням витрат на послуги, що надаються над тарифами на ці послуги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА