14:53 30.05.2018

"Укрзалізниця" має намір інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році

ПАТ "Укрзалізниця" має намір інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році і хоче залучити ще $2 млрд приватних інвестицій, зазначається в повідомленні ПАТ.

"У цьому році в "Укрзалізниці" заплановані безпрецедентні інвестиції в розвиток галузі - понад 26 млрд грн. Але цього не достатньо, зараз ми маємо надолужувати все, що не було зроблено вчасно, тому реальна потреба в інвестиціях становить ще близько $2 млрд. І тому необхідно визначити інструменти для залучення приватного капіталу за всіма необхідними напрямами. Тому ми розпочинаємо системну роботу з напрацювання механізмів залучення приватних інвестицій", - процитовано в повідомленні в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцов.

За словами .Є.Кравцова, "Укрзалізниця" готова запропонувати інвесторам конкретні програми, зокрема, інвестиції в тяговий рухомий склад, вантажні вагони, термінальні і вагонні комплекси.

Це основні великі напрями, співробітництво з яким може принести великому бізнесу прибуток, а "Укрзалізниці" - оновлення основних фондів, вважають у ПАТ.

В.о. голови правління компанії також зазначив, що пріоритет інвестиційної політики, "Укрзалізниці" - інвестиції у рухомий склад, локомотиви, пасажирські та вантажні вагони.

"Ми почали працювати з оновлення парку тепловозів, електровозів. Також у цьому році поповнимо парк вантажних вагонів на 7 тис. одиниць, що є рекордним показником за останні вісім років. Зокрема, вже побудовано більше тисячі вагонів на власних підприємствах. До кінця року буде побудовано більше 3,5 тис. вантажних вагонів", - наголошується в повідомленні.

Ще 3,5 тис. вантажних вагонів ПАТ планує придбати коштом ЄБРР, а ще 60 пасажирських вагонів і дві секції електропоїздів - за власні кошти. Також заплановано модернізувати 226 пасажирських вагонів і 100 секцій електропоїздів.

Як повідомлялося, загалом у цьому році "Укрзалізниця" має намір реконструювати 307,5 км шляхів, капітально відремонтувати 237,8 км шляхів, відремонтувати середнім ремонтом - 870 км і провести капітально-оздоровчий ремонт 520 км колії. Також будуть замінені на нові більш 340 комплектів стрілочних переводів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА