09:57 05.04.2018

Кабмін схвалив переведення розрахунково-касового обслуговування шахт у Держказначейство

2 хв читати
Кабмін схвалив переведення розрахунково-касового обслуговування шахт у Держказначейство

Кабінет Міністрів України схвалив рішення перевести розрахунково-касове обслуговування шахт у Держказначейство, що сприяє чіткішому розподілу витрат на роботу шахт, ідеться в повідомленні на урядовому порталі.

"Сьогодні (в середу – ІФ) на засіданні уряд схвалив протокольне рішення "Деякі питання державних вугледобувних підприємств", - зазначається на урядовому сайті в середу.

Ухвалене рішення передбачає, що керівники державних вугледобувних підприємств до 1 травня 2018 року мають відкрити рахунки в органах Державної казначейської служби для забезпечення розрахунково-касового обслуговування поточної діяльності виключно на цих рахунках.

Міненерговугілля доручено розробити акт для переведення розрахунково-касового обслуговування шахт у Держказначейство.

Крім того, Міненерговугілля планує розробити чіткий механізм, за якого в разі виникнення заборгованості з заробітної плати шахтарям 70% виручки, що надходить підприємству від реалізації вугілля, мають бути спрямовані шахтарям на виплату заробітної плати з нарахуваннями.

У свою чергу Міністерство фінансів, після прийняття Міненерговугілля відповідного рішення, має забезпечити наближення бюджетного фінансування за бюджетною програмою "Здійснення заходів щодо забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції та подальшого реформування державного сектора вугільної промисловості".

Зазначається, що в результаті ухваленого рішення борги з заробітної плати перед шахтарями буде погашено, а процес контролю розподілу витрат на роботу шахт стане чіткішим.

"Наша принципова позиція - зарплати шахтарям мають виплачуватися вчасно. Всі питання боргів із зарплат шахтарям необхідно зняті", - зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА