11:43 09.01.2018

Хмельницька АЕС підключила блок №2 до мережі після завершення непланового ремонту

1 хв читати
Хмельницька АЕС підключила блок №2 до мережі після завершення непланового ремонту

Хмельницька АЕС 8 січня о 15:19 підключила другий блок до енергосистеми країни після завершення непланового ремонту, повідомила прес-служба НАЕК "Енергоатом".

Станом на ранок вівторка в роботі перебувають 11 із 15 блоків чотирьох АЕС України. На енергоблоці №1 Хмельницької АЕС - 64-та доба капітального планового ремонту (до 30 січня), на блоці №6 Запорізької АЕС - 59-та доба капітального планового ремонту (до 17 січня), на блоці №3 Рівненської АЕС - 33-тя доба середнього планового ремонту (до 23 липня), на блоці №1 Рівненської АЕС - 11-та доба середнього планового ремонту (до 6 лютого).

Як повідомлялося, блок №2 ХАЕС було відключено 3 січня для усунення зауважень до ущільнювальної поверхні вузла "чохол - блок переміщення" привода системи управління та захисту (СУЗ) реактора. Через паралельний плановий ремонт блоку №1 ХАЕС у м. Нетішині кілька діб було обмежене опалення і гаряче водопостачання.

Показники, що характеризують радіаційний, протипожежний та екологічний стан на проммайданчиках усіх АЕС країни, перебувають у межах норми.

Хмельницька АЕС розташована в Нетішині (Хмельницька обл.). У її складі працюють два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА