13:06 06.01.2018

Продаж вживаних легкових авто в Україні в 2017 р. зріс у 3,3 рази - "Укравтопром"

3 хв читати
Продаж вживаних легкових авто в Україні в 2017 р. зріс у 3,3 рази - "Укравтопром"

Первинний ринок вживаних легкових автомобілів в Україні в 2017 році виріс у 3,3 рази порівняно з 2016 роком - до 56,744 тис. од., повідомляє асоціація "Укравтопром".

За її даними, найбільший попит минулого року мали автомобілі європейського походження, лідером яких є Renault, очолюючи рейтинг сім місяців року. За підсумками року продано 10,451 тис. авто цієї марки, більшість яких припали на модель Megane (7,816 од.).

На другому рядку річного рейтингу автомобілі Volkswagen - шестиразового лідера за 2017 рік. Загалом зареєстровано 10,068 тис. авто цієї німецької марки, найпопулярнішою моделлю якої став Passat (4,688 тис. од.).

Автомобілі Skoda, протягом року стабільно утримують третє місце, зареєстровані в кількості 6,768 тис. од., а бестселером стала Octavia (3,638 тис. од.).

Четверту позицію весь рік була посідала маркою Opel, у результаті зареєстровано 4,494 вживаних авто, а найпопулярнішою серед споживачів була Opel Astra (1902 од.).

Марка Nissan, незважаючи на ослаблення позицій до кінця року (в листопаді і грудні - сьоме місце), в результаті змогла втриматися в п'ятірці лідерів з показником 2,924 тис. авто. Більшість зареєстрованих вживаних "Нісанів" - електромобіль Leaf (2008 од.).

Асоціація інформує, що в грудні на облік було поставлено 6,435 тис. старих авто, що становило 41% від загальної кількості первинних реєстрацій, а за підсумками всього року співвідношення нових і вживаних легкових автомобілів на первинному ринку також становило 59% на 41% відповідно.

За даними інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, старих легкових авто в Україні продано 59,026 тис. од., що майже втричі більше, ніж роком раніше.

Водночас, інформують експерти, на ринку внутрішніх перепродажів уживаних авто зафіксована стагнація, а в багатьох сегментах навіть спад.

"Таким чином, усе зростання ринку припало фактично лише на" свіжий "імпорт уживаного автотранспорту", - констатують в AUTO-Consulting

Експерти також зафіксували схожі тенденції і в сегменті легкого комерційного транспорту (LCV), де імпорт старих авто за рік виріс на 30% до 26, 241 тис. од., а кількість перепродажу скоротилася на 4%.

Загальна кількість імпортованих старих авто за 2017 рік становила 85,267 тис. од. проти 39 тис. роком раніше.

"У 2017 році вперше за багато років зафіксовано ситуацію, коли імпорт уживаного автотранспорту (легкові + LCV повною масою до 3,5 т) практично наздогнав показник ринку нових авто. Для порівняння, продаж за 2017 рік нових легкових авто становив 80,271 тис. шт., а реалізація авто LCV-сегмента - 7,363 тис. шт., тобто сумарно їх продано 87,634 тис. шт.", - зазначають експерти.

Крім того, зазначають вони, великий потік старого імпорту почав викликати труднощі з реалізацією автомобілів на внутрішньому ринку. Зокрема, у цілої низки марок імпорт "свіжих" вживаних авто вже переважає над продажами бренда з наявного парку авто в Україні.

"Якщо проаналізувати обсяги та модельний ряд угод з уживаними авто за останній рік, то поставки "свіжого" старого імпорту значно гальмують перепродаж аналогічних авто, а часом роблять її неможливою без значного зниження ціни", - констатують в AUTO-Consulting.

При цьому ЗАЗ/Daewoo Lanos вже втратив позицію самого продаваного авто на вторинному ринку в Україні і за підсумками 2017 року змістився на друге місце. А найбільш продаваним став VW Passat, при цьому 4,899 тис. таких авто імпортовано, а 9,683 тис. реалізовано з наявного автопарку.

Як повідомлялося, в Україні з серпня 2016 року діє закон, що дозволяє фізособам ввозити один старий автомобіль в рік за значно зниженими ставками акцизного податку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА