12:50 04.12.2017

Google оцифрував чергову область України

2 хв читати
Google оцифрував чергову область України

"Google Україна" представила результати кампанії "Цифрове перетворення Дніпропетровської області", яку було реалізовано у співпраці з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та міською радою Дніпра. Метою проекту є підвищення інвестиційної і туристичної привабливості регіону за допомогою сучасних інтернет-інструментів, про це повідомив директор "Google Україна" Дмитро Шоломоко на прес-конференції в Дніпрі в понеділок.

У рамках кампанії було створено спеціальний сайт "Мандруй Дніпропетровською областю" (https://discover-dp.com.ua/), де всі охочі можуть знайти інформацію про найцікавіші туристичні об'єкти області. Цей ресурс разом з раніше створеними проектами інших областей розміщений на порталі discover.net.ua. Дніпропетровська область стала десятою в рамках проекту.

За словами заступника мера Дніпра Яніки Мерило, важливою складовою кампанії стала серія освітніх проектів для представників місцевого самоврядування, малого та середнього бізнесу, для державних службовців, викладачів і студентів з основ цифрової грамотності та безпеки в Інтернеті. Також для місцевих журналістів було проведено семінар з питань свободи слова спільно з Freedom House. Члени спільноти Локальних Гідів Google нанесли і відредагували на Картах Google понад 2000 вулиць Дніпра, а в рамках семінару з роботи з Картами Google місцеві студенти та Локальні Гіди провели квест Дніпром, за результатами якого на карти було нанесено багато соціально значимих об'єктів і ступінь їхньої доступності для різних категорій населення.

Крім того, у рамках кампанії на сайт www.ecoukraine.org додано інформацію щодо екологічних проблем Дніпропетровської області. Цей сайт містить простий у використанні сервіс для інформування державних органів про екологічні проблеми та порушення. Користувач фотографує смартфоном або планшетом, зазначає на Картах Google місце, де було зроблено фотографію, і відправляє запит на веб-сайт. Система на сайті створює офіційне звернення до державного органу, а також моніторить стан запиту.

Водночас на сайті www.biz.ecoukraine.org представлена веб-система управління процесами охорони навколишнього середовища myECO для малого та середнього бізнесу. Це спільна ініціатива з місцевою екологічною інспекцією; пілотний проект, який можна використати в усій Україні. Він є алгоритмічним калькулятором, який на основі аналізу даних про компанію та чинного законодавства визначає законність і можливі напрями перевірки місцевої екоінспекції, допомагає малому бізнесу бути готовим документально до таких перевірок і виправляти можливі проблемні моменти. Це також інструмент для екоінспекції, який допомагає інспекторові краще робити свою роботу і мінімізує можливі прояви корупції.

Представники компанії традиційно не повідомили, яку область і коли буде оцифровано найближчим часом у рамках проекту. Але, за словами менеджера зі зв'язків із громадськістю "Google Україна" Марини Тарасової, на підготовку кампанії в одній області йде близько шести-дев’яти місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА