12:05 16.05.2022

"Укрпошта" вже виплатила внутрішньо переміщеним особам понад 200 млн грн за програмою від УВКБ ООН

2 хв читати
"Укрпошта" вже виплатила внутрішньо переміщеним особам понад 200 млн грн за програмою від УВКБ ООН

"Укрпошта" за місяць через свої відділення виплатила готівкою понад 40 тис. переказів на більше ніж 200 млн грн від початку дії програми грошової допомоги для переміщених осіб УВКБ ООН, Агентства ООН у справах біженців.

Як повідомляє пресслужба компанії в понеділок, це становить 85% виплат від цих організацій.

У повідомленні наголошується, що Перерахунок коштів відбувався через терміновий поштовий переказ, оскільки ця послуга дозволяє отримати гроші вже через 15 хвилин після відправлення. Одержувачі переказів можуть отримати кошти у будь-якому автоматизованому відділенні Укрпошти без прив’язки до місця проживання.

"У разі надходження переказу одержувачу коштів надходить СМС-повідомлення з інформацією про відправлений переказ. Щоб отримати кошти, одержувачу достатньо звернутися до автоматизованого відділення "Укрпошти", надати дані про відправлений переказ і пред’явити документ, що посвідчує особу", - кажуть у компанії.

УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців у співпраці з "Укрпоштою" розпочало цю програму наприкінці березня. На першому етапі планується охопити 360 тис. переміщених у всій Україні, щомісяця надаючи 2220 грн на особу протягом трьох місяців. Сім’ї зможуть отримати готівку терміновими поштовими переказами через відділення "Укрпошти" або скористатися адресною доставкою.

Програма грошової допомоги призначена для вимушено переміщених осіб, які не планують залишати територію України та спрямована на підтримку людей, котрі були змушені тікати через російську агресію, щоб вони змогли задовольнити свої основні потреби, зокрема оренду житла, придбання їжі та предметів гігієни. Ця грошова допомога є частиною підтримки, яку надають УВКБ ООН та партнери.

За даними національного поштового оператора, запис у програму грошової допомоги у пунктах збору даних спочатку розпочався зі Львівської області, наразі документи приймають у Вінницькій, Хмельницькій, Дніпропетровській, Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Полтавській областях.

Проект реалізовується через партнерів УВКБ ООН в Україні: БФ "Право на захист", громадські організації КримSOS, NEEKA, Nehemiya.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА