12:06 20.04.2022

Маск має намір витратити до $15 млрд особистих коштів на купівлю Twitter - ЗМІ

2 хв читати
Маск має намір витратити до $15 млрд особистих коштів на купівлю Twitter - ЗМІ

Американський мільярдер Ілон Маск, найзаможніша людина у світі за версією Forbes, має намір витратити від $10 млрд до $15 млрд особистих коштів на купівлю Twitter Inc., повідомили інформовані джерела The New York Post.

Бізнесмен раніше запропонував купити компанію за ціною $54,2 за акцію, оцінивши її сукупну вартість у $43,39 млрд.

Маск також розглядає варіант залучення кредиту під свою поточну частку у Twitter за необхідності, додали джерела. Згідно з останніми оприлюдненими регуляторними документами, Маску належить 9,1% акцій Twitter, сукупна вартість яких становить близько $3,4 млрд.

Проте більшість коштів, як очікується, надійде за рахунок зовнішнього фінансування. Маск обрав банк Morgan Stanley для залучення боргу обсягом $10 млрд, додали джерела. Крім того, за задумом бізнесмена, сторонні інвестори нададуть близько $20 млрд. За даними інформаторів видання, мільярдер запустить тендер на купівлю Twitter приблизно за 10 днів.

Бізнесмен активно шукає інвесторів для фінансування угоди, проте, як зазначають джерела NYP, багато приватних інвестиційних компаній сумніваються через непередбачувану поведінку Маска.

Ще до розкриття інформації про придбання частки Twitter Маск ділився своїми міркуваннями щодо змін, які він хотів би здійснити в роботі компанії. Серед його пропозицій - перетворення офісу Twitter на притулок для бездомних і відмову від діючої бізнес-моделі, що передбачає продаж рекламних місць.

І все-таки, незважаючи на сумніви, деякі інвестори виявили бажання брати участь в угоді. Видання The Wall Street Journal повідомляло з посиланням на свої джерела, що інвесткомпанія Apollo Global Management розглядає такий варіант.

Часу на пошуки інвесторів не так багато. Для того, щоб задуми Маска мали успіх, необхідно, щоб більшість акціонерів Twitter висловили свою підтримку пропозиції з повністю забезпеченим фінансуванням. Щорічні збори акціонерів компанії призначено на 25 травня.

Більше того, сама компанія дала зрозуміти, що сприймає намір Маска як недружнє поглинання й адаптувала стратегію захисту від угоди, яка називається "отруєною пігулкою". Відповідно до цієї стратегії, рада директорів Twitter може ухвалити рішення про додаткову емісію акцій у тому випадку, якщо хтось збільшить свою частку до 15% і більше без схвалення з боку ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА