15:29 23.03.2022

Держкомтелерадіо закликає міжнародні організації бібліографічної галузі відмовитися від співпраці з Росією

1 хв читати
Держкомтелерадіо закликає міжнародні організації бібліографічної галузі відмовитися від співпраці з Росією

Державний комітет України з питань телебачення та радіомовлення (Держкомтелерадіо) закликає міжнародні організації бібліографічної галузі відмовитися від співпраці з Росією.

Згідно з повідомленням пресслужби, Держкомтелерадіо підготував проєкти листів до Виконавчого комітету Консорціуму УДК, Міжнародного агентства ISBN, Міжнародного агентства ISMN та Міжнародного центру ISSN із пропозицією приєднатися до міжнародної коаліції з протидії злочинним діям путінського режиму проти демократичної України та всього цивілізованого світу й припинити будь-яку співпрацю з Росією у відповідних галузях.

Зазначається, що проєкти листів скеровано до Міністерства закордонних справ України, яке відповідно до своїх повноважень має звернутися до міжнародних організацій.

Пропонується, зокрема, позбавити Російську Федерацію права участі у Міжнародній системі стандартної нумерації книг (ISBN), Міжнародній системі стандартної нумерації нотних видань (ISMN), Міжнародній системі стандартної нумерації серіальних видань (ISSN).

Україна також пропонує виключити Всеросійський інститут науково-технічної інформації Російської академії наук як представника РФ із складу Консорціуму Універсальної десяткової класифікації та припинити будь-які комунікації з Росією у цій сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА