14:40 01.07.2021

Нацрада з телерадіомовлення перевірить телеканал "Вінниччина" через показ програм каналу "НАШ"

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення перевірить телеканал "Вінниччина" через показ програм каналу "НАШ"

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку регіонального телеканалу, який здійснює мовлення у Вінниці з логотипом "Вінниччина", через ретрансляцію в ефірі в День Конституції програм телеканалу "НАШ", не передбачених умовами ліцензії.

Як повідомляється на сайті регулятора в четвер, 28 червня програми виробництва компанії ТОВ "НАШ 365" становили понад вісім годин добового мовлення вінницького телеканалу.

Крім того, наголошується, що Нацрада порівняла ефіри обох телекомпаній за цей день і з’ясувала, що у День Конституції у різні часові проміжки протягом доби у регіонального телеканалу "Вінниччина" програми і передачі  ТОВ "НАШ 365" транслювалися синхронно з їх показом в ефірі супутникового телеканалу "НАШ".

"З огляду на те, що ретрансляція телепрограм ТОВ "НАШ 365" не передбачена ліцензією на мовлення ОА "Вінницька громадська ТРК "Вінниччина" Національна рада вирішила перевірити діяльність мовника на дотримання умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Зокрема, перевірка стосуватиметься таких законодавчих норм: частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28 та пункту а) частини першої статті 59 закону України "Про телебачення і радіомовлення", - йдеться в повідомленні.

Нацрада зазначає, що ліцензіат має надати Національній раді документи та матеріали, необхідні для проведення перевірки. Зокрема ті, що підтверджуватимуть спільне з ТОВ "НАШ 365" виробництво програми або виготовлення програм на замовлення, якщо такі документи є.

Для надання письмових пояснень та інших матеріалів, які сприятимуть об’єктивній оцінці діяльності телерадіокомпанії, ліцензіату надано час – до 20 липня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА