17:00 25.02.2021

Медіахолдинг "Новини" телеканалів Медведчука купив львівський телеканал NTA, колектив телеканалу проти

2 хв читати
Медіахолдинг "Новини" телеканалів Медведчука купив львівський телеканал NTA, колектив телеканалу проти

ТОВ "Медіахолдинг "Новини", до якого входять телеканали "112 Україна", ZIK і NewsOne, що потрапили під санкції, купило телеканал "NTA Пряма мова Львова" ("Перший незалежний", ТОВ "Тайм медіа", Київ).

Згідно з Єдиним державним реєстром фіз- і юросіб-підприємців, розмір внеску нового власника до статутного капіталу телеканалу становить 375 тис. грн, тоді як статутний капітал "Медіахолдингу "Новини" становить лише 100 грн.

"Колектив телеканалу NTA засуджує рішення директора ПП "НТА - Незалежне телевізійне агентство" Романа Любицького продати власний телеканал "Перший Незалежний" ТОВ "Медіахолдинг "Новини", яке 18 лютого створили 100 працівників "каналів Медведчука"... Вважаємо неприпустимою будь-яку співпрацю зі структурами, що діють в інтересах країни-агресора Росії", - заявляє колектив телеканалу у Facebook.

У колективі NTA говорять, що ця інформація стала для них повною несподіванкою.

У заяві також зазначено, що Любицький причетний до телеканалу NTA лише юридично, він не має жодного впливу на редакційну політику каналу.

"Він є директором ТОВ "НТА - Незалежне телевізійне агентство", яке володіє ліцензією на телевізійне мовлення. А весь контент для телеканалу створює інша юридична особа. Ще в жовтні 2019 року створили продакшн ТОВ "НТА+", засновниками якого є Віталій Крутяков і Наталія Струк, а працівниками - творчий колектив телеканалу NTA. Саме цей продакшн здійснює виробництво телевізійного контенту, який розміщує на телеканалі NTA, всеукраїнському ефірі телеканалу "Еспресо" та у соцмережах", - наголошують працівники NTA.

"Вимагаємо від власників ТОВ "НТА - Незалежне телевізійне агентство" негайної реакції та відсторонення Любицького від посади", - йдеться в заяві колективу львівського телеканалу.

Як повідомлялося, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в січні 2019 року видала ліцензію на супутникове мовлення новому інформаційному телеканалу "Перший незалежний" (ТОВ "Тайм медіа", Київ).

Власником і керівником ТОВ "Тайм медіа" на той час був Любицький - генеральний директор львівської телекомпанії "НТА" і медіахолдингу "Вголос", котрий раніше обіймав позицію директора телеканалу ZIK.

Статутний капітал компанії - 375 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА