19:38 23.02.2021

Ткаченко: Заборонена "Трійка Медведчука" натягнула нову маску - створила ТОВ "Медіахолдинг "Новини"

2 хв читати
Ткаченко: Заборонена "Трійка Медведчука" натягнула нову маску - створила ТОВ "Медіахолдинг "Новини"

Медіахолдинг "Новини", до якого входять телеканали "112 Україна", ZIK і NewsOne, що потрапили під санкції, створив однойменне товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ), повідомляє міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"Заборонена "Трійка Медведчука", що називала себе "Медіахолдинг "Новини", натягнула нову маску. Створила ТОВ із такою ж назвою. Напевно, щоб РНБО та СБУ їх довго не шукали", - написав Ткаченко у вівторок увечері у своєму Telegram-каналі.

За його інформацією, зареєстровано це ТОВ 18 лютого - "буквально за два тижні після блокування цих антиукраїнських пропагандистських каналів в українському ефірі". Засновниками нового ТОВ є 100 осіб. У цілому. Кожен з них "скинувся" на створення ТОВ по одній гривні. Отже, статутний капітал ТОВ "Медіахолдінг "Новини" – 100 грн.

"Схоже, що (нардеп від фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук, який потрапив під санкції РНБО України, - ІФ) Медведчук і Ко шукають юридичні способи, щоб знову запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір. Проте хоч скільки нових ТОВок за 100 гривен роби - суть не змінюється, а отже, й увага з боку держави до їхньої "діяльності", - зазначив Ткаченко.

Він також запропонував ознайомитися з переліком 100 осіб, що вклали по 1 грн у статутний капітал ТОВ.

"Шукайте знайомі прізвища серед "акціонерів" (https://youcontrol.com.ua/catalog/company details/44090465/). Але як зі статутним капіталом у 100 грн можна фінансувати заздалегідь нерентабельне підприємство – питання риторичне", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів, - "112 Україна", NewsОne і ZIK, що пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА