17:25 13.12.2019

Нацрада з телерадіомовлення розробила план вивільнення радіочастот під 4G

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення розробила план вивільнення радіочастот під 4G

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення погодила проект плану заходів щодо вивільнення смуг радіочастот у діапазонах 790 - 862 МГц і 694 - 790 МГц від телемовлення для впровадження технології мобільного зв'язку 4G (LTE), повідомляється на сайті регулятора.

Проект передбачає перепланування і вивільнення каналів загальнонаціональних цифрових мереж МХ-1, 2, 3, 5 і вивільнення каналів у смугах цифрових дивідендів загальнонаціональної мережі МХ-6.

Як зазначають у Нацраді, подальше мовлення програм, які транслюються в МХ-1, 2, 3, 5, 6, має відбуватися в діапазоні 470 - 694 МГц.

З метою реалізації цих намірів заплановано проведення конверсії радіочастотного ресурсу України в смугах радіочастот загального користування.

"Після перерахунку частот для загальнонаціональних мультиплексів Український державний центр радіочастот матиме змогу виділити додатковий радіочастотний ресурс для потреб місцевого мовлення. Попередні розрахунки перепланування місцевих і регіональних каналів мають надійти від УДЦР у квітні 2020 року", - зазначає Нацрада.

Проект плану заходів буде направлено до адміністрації Держспецзв'язку для подальшого затвердження Кабінетом Міністрів.

"Зеонбуд" є оператором цифрової багатоканальної телемережі у складі чотирьох мультиплексів у стандарті DVB-T2 (MPEG-4). Отримав ліцензію Нацради з телерадіомовлення в грудні 2010 року.

Згідно з оприлюдненими компанією документами про склад власників за 2018 рік, компанією опосередковано через низку кіпрських, віргінських та белізьких компаній володіють п'ять латвійських підприємців і британець Томас Адріан Девід Мілс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА