11:19 27.12.2012

Ахметов був шокований новиною про продаж Ярославським "Металіста"

3 хв читати
Ахметов був шокований новиною про продаж Ярославським "Металіста"

Президент ФК "Шахтар" (Донецьк) Рінат Ахметов відзначає, що був шокований новиною про продаж Олександром Ярославським харківського клубу "Металіст" іншому власнику.

"Про те, що Олександр Владиленович вирішив передати клуб іншому інвестору, я дізнався ввечері напередодні офіційної заяви про це. Ярославський подзвонив мені і сказав, що прийняв таке рішення. У мене не було ні можливості, ні часу його переконати, і, якщо чесно, ця новина мене шокувала. Я одразу подумав, як це позначиться на ФК "Металіст" і взагалі на всьому українському футболі. Адже "Металіст" зарекомендував себе як команда, яка демонструє гарний, яскравий атакуючий футбол, команда, з якою грати важко і перемогу над якою особливо цінуєш", - йдеться в заяві Р.Ахметова, опублікованій на офіційному сайті "Шахтаря" в четвер.

Р.Ахметов нагадав, що з О.Ярославським його пов'язує багаторічна дружба і у свій час він порекомендував харківському бізнесмену звернути увагу на футбол, а конкретно - на ФК "Металіст". "Я глибоко вдячний йому за те, що він прийняв харківську команду, коли та перебувала у Першій лізі, і вивів "Металіст" на високий європейський рівень. Те, що Ярославський зробив для ФК "Металіст"і загалом для українського футболу, заслуговує найкращих слів", - вважає він.

Крім того, президент "Шахтаря" оцінив заяву нового власника харківського клубу Сергія Курченка як дуже амбітну та дуже цікаву, але він не має наміру дозволити потіснити донецьку команду з вершини українського футболу. "Хочу сказати, що ми завжди вболіватимемо за "Металіст", коли він виступає на європейській арені, ми завжди будемо вболівати за "Металіст", коли він грає проти київського "Динамо"... Ми можемо лише вітати високу конкуренцію в чемпіонаті України. Але для нас перемога - лише золото, а срібло - поразка. "Шахтар" зробить все, щоб якість нашої гри дозволяла завжди тримати золоті медалі чемпіонату країни в наших руках", - наголосив Р.Ахметов.

Як повідомлялося, 25 грудня новий власник ФК "Металіст" (Харків) Сергій Курченко заявив, що ставить за мету протягом трьох років виграти "золото" чемпіонату України з футболу і готовий викупити у міської влади Харкова їхню частку в стадіоні "Металіст". "Я не хочу дивитися в спину донецькому "Шахтареві" та київському "Динамо", я не хочу щороку святкувати, що ми здобули бронзові медалі чемпіонату України. Я хочу, щоб на нашому стадіоні лунав гімн Ліги чемпіонів. Наша мета - протягом трьох років виграти золото чемпіонату, а протягом п'яти років привезти до Харкова європейський трофей", - наголошується в заяві С.Курченка.

24 грудня було оголошено, що група компаній "ГазУкраїна" досягла домовленостей Цього ж дня сам Ярославський заявив, що склав із себе повноваження президента ФК "Металіст" (Харків) і передав зобов'язання з його фінансування іншому інвестору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА