21:07 07.06.2022

Українська акторка Дарина Гринкевич-Жабська вперше відвідала Канський кінофестиваль

2 хв читати

Ювілейний 75-й Міжнародний Канський кінофестиваль, що стартував 17 травня на Блакитному березі, став, мабуть, однією з найзнакових кіноподій поточного року. Вперше з початку пандемії коронавірусу. Каннський фестиваль повертається до звичного формату. На жаль, цього разу захід відбувся на тлі страшної війни, розв'язаної Росією в Україні. Російським делегаціям зі зрозумілих причин було оголошено бойкот.

В рамках 75-го кінофестивалю Канна демонструвалися фільми з Данії, Швеції, Франції, Італії, США та інших країн. Церемонія відкриття відбулася у Палаці кінофестивалів та конгресів, розташованій на Набережній Круазет. Перший день фестивалю Канна ознаменувався появою знаменитих кінодіячів. Не пройшла можливості взяти участь у знаковій події і українська актриса Дар'я Гринкевич Жабська. Глядачі знають її за такими зарубіжними проектами, як: «Фабрична дівчина», «Задвірки вулиць», «Лист із далекого сходу», серіал «Швидкість» та ін. Молода акторка відзначила потужну підтримку від організаторів заходу. Цього року в Каннах було представлено чимало українських фільмів, серед інших: «Слухаючи світ», «Степове», «Чому живий», «Славна революція», «Ти – космос», «Маріуполіс 2».

За словами Дарії, величезне враження на неї справив перформанс, влаштований українськими кінематографістами на чолі з режисером Максимом Наконечним. Усі кіношники вийшли на червону доріжку під звуки сирен. Особи учасників перформансу було закрито символом «чутливий контент». Після цього вони розгорнули постер із фразою «Росіяни вбивають українців».

Гринкевич-Жабська зізналася, що побачене справило на неї дуже сильне враження і рушило до глибини душі. Також слід зазначити, що у день відкриття Канського фестивалю виступив президент України Володимир Зеленський з відео зв'язку. Його промову зустріли овації. До цього українська актриса працювала для Азіатського кіно ринку. За словами актриси, вона отримала безцінні враження, як від фільмів, що демонструються, так і від самої атмосфери, створеної організаторами фестивалю.

Випробувати їх - воістину безцінно. Кожен актор вважає своїм обов'язком завітати до заходу такого рівня, а якщо пощастить, ще й отримати заповітну «Пальмову гілку». На сьогоднішній день Каннський кінофестиваль – це місце, в якому зустрічаються ділки кіноіндустрії, популярні актори, кінорежисери та кінокритики. Втішно відзначити, що українським гостям організатори заходу були дуже раді. І надавали всіляку підтримку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

LOBBY CLUB допоможе Стус.Центру створити мультимедійну експозицію та англомовну версію сайту

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

Безоплатна юридична допомога для ВПО: перелік ініціатив та організацій

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 10 – 12 травня

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА