14:37 24.07.2023

ВР пропонують запровадити довічне позбавлення волі за передачу РФ інформації про розташування ЗСУ та об'єктів критичної інфраструктури

1 хв читати
ВР пропонують запровадити довічне позбавлення волі за передачу РФ інформації про розташування ЗСУ та об'єктів критичної інфраструктури

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді посилити кримінальну відповідальність за передачу російським окупантам інформації про розміщення систем протиповітряної оборони (ППО), пересування військової техніки, розташування Збройних сил України та об'єктів критичної інфраструктури.

Відповідний законопроєкт №9519 зареєстровано в парламенті 27 липня. Його текст наразі відсутній на сайті Верховної Ради.

Водночас член фракції "Європейська солідарність" і співавторка законодавчої ініціативи Ірина Фріз на своїй сторінці у фейсбуці пояснила, що документ пропонує, щоб мінімальний термін за такі дії становив три роки позбавлення волі, а максимальний - як за найтяжчі злочини - довічне позбавлення волі з можливістю конфіскації майна.

"Проєкт закону актуальний та важливий, адже наявних у Кримінальному кодексі норм недостатньо. Гучні на початках справи про фігурантів, які оприлюднювали роботу сил протиповітряної оборони, довели, що реального покарання не буде, а буде випробувальний термін, стягнення тощо. Свідомі чи несвідомі пособники противника мають нести відповідальність за свої вчинки", - зазначила парламентарій.

Співавторами законопроєкту є представники різних фракцій ВР, зокрема - Ірина Фріз, Ірина Геращенко, Олексій Гончаренко (троє з фракції "Європейська солідарність"), Вадим Івченко ("Батьківщина"), Мар'яна Безугла, Микита Потураєв (обоє зі "Слуги народу"), Юлія Клименко та Соломія Бобровська ("Голос").

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА