18:30 15.05.2023

Порошенко про європейське турне Зеленського: Робимо максимум, щоб забезпечити успішний наступ ЗСУ

2 хв читати
Порошенко про європейське турне Зеленського: Робимо максимум, щоб забезпечити успішний наступ ЗСУ

Лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат, п'ятий президент України (2014-2019) Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News наголосив, що українці згуртовані навколо довгоочікуваного наступу Збройних сил України, повідомляється на сайті політсили в понеділок.

На запитання, як він оцінює результати європейського турне президента України Володимира Зеленського, Порошенко відповів: "кожен українець, від солдата до президента Зеленського, і я як п’ятий президент - робимо максимум, щоб забезпечити наступальну операцію, яка має розпочатися найближчим часом".

"У президента Зеленського є мандат від українського народу на перемогу. І ми безумовно розраховуємо на Велику Британію, тому що ви надаєте нам велику допомогу і підтримку. Ваша ракета Storm Shadow уже має дуже позитивне застосування на полі бою", - сказав політик.

Він подякував британській стороні "за лідерство і за позитивний приклад інших народів". "За мною стоять вантажівки, артилерійські вантажівки, які купив мій благодійний фонд - це мільйони фунтів моїх грошей спільно із грошима волонтерів. Ці вантажівки доставляються з Великої Британії. Загалом це понад 300 вантажівок разом із тягачами, а також генератори, системи радіоелектронної боротьби та багато-багато іншого, що було доставлено з Великої Британії безпосередньо українським військам, підвищуючи ефективність наступальної операції", - сказав політик.

"Також я хочу звернути увагу на саміт G7 в Японії. Ми розраховуємо в результаті цього саміту G7 на нові рішення щодо постачання сучасних військових технологій, у тому числі реактивних винищувачів і ракет великої дальності. Країни-члени G7 мають наслідувати британський приклад. Зокрема має бути спільне рішення про наше майбутнє членство в НАТО, яке має бути прийняте на цьогорічному саміті у Вільнюсі", - сказав Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА