14:55 28.01.2022

Порошенко закликав владу до адекватних дій: Танки стоять без пального, а ви ганяєтеся за опозицією

1 хв читати
Порошенко закликав владу до адекватних дій: Танки стоять без пального, а ви ганяєтеся за опозицією

 П'ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко закликав владу "прийти до тями" й діяти відповідно до рівня зовнішньої загрози.

"Влада нас боїться набагато більше, ніж Путіна. На це спрямовано всі зусилля розвідки, спецслужб, ДБР, Офісу генерального прокурора і головне – кабінету президента Зеленського і Офісу президента. З точки зору Зеленського жодних додаткових витрат державного бюджету, жодного збільшення фінансування армії, жодного посилення розгортання резервів першої черги не потрібно", - наводить слова Порошенка пресслужба "Євросолідарності".

Так, п'ятий президент заявив журналістам у Київському апеляційному суді, що потрібно терміново збільшити фінансування Збройних сил і консолідувати суспільство для відсічі ворогові.

"Загроза є критичною, за оцінками наших західних партнерів найбільша після Другої світової війни, а українські танки стоять без пального. Для бронетехніки немає солярки. Рівень комплектності українських бойових бригад сягає 50-55%, і ніхто не продовжує контрактів із військовослужбовцями у зв’язку з тим, що грошове забезпечення армії на рівні нижчому за середню зарплату в країні. І охоронець супермаркету сьогодні отримує сьогодні більше за бійця спецпризначенця чи бійця десантно-штурмових військ", - заявив він.

Також він наголосив, що пропозицію "Євросолідарності", підтриману всіма силами демократичної опозиції українського парламенту, щодо збільшення на 50 млрд грн фінансування армії, не підтримали дві фракції – "Слуга народу" і "ОПЗЖ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА