17:08 27.01.2022

Кличко щодо рішення уряду про звільнення трьох голів райадміністрацій Києва: Місцеве самоврядування - це не втілення політичних забаганок центральної влади

1 хв читати
Кличко щодо рішення уряду про звільнення трьох голів райадміністрацій Києва: Місцеве самоврядування - це не втілення політичних забаганок центральної влади

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що рішення Кабінету Міністрів, яким члени уряду погодили звільнення трьох голів районних адміністрацій Києва, є порушенням закону.

Відповідну заяву він оприлюднив у Facebook у четвер.

"Позицію мера столиці, якого обрали кияни та надали йому повноваження відстоювати їхні інтереси, уряд не враховував та навіть не звертався по неї. З юридичної точки зору - урядовці порушили закон, перевищивши свої повноваження. Бо місцеве самоврядування - це не втілення політичних забаганок центральної влади. Тому не треба нехтувати Конституцією і законами", - зазначив Кличко.

За його словами, таким рішенням члени уряду "долучилися до кампанії з придушення місцевого самоврядування в Україні та спроби побудувати жорстку вертикаль влади - недемократичну та неконституційну".

"Киян хочу запевнити: інтересів громади я не здам! І захищатиму право жителів столиці на самоврядування у своєму місті. Хаосу в управлінні Києвом, який зараз намагаються створити, ми не допустимо", - підсумував Кличко.

Як повідомлялося, напередодні Кабінет Міністрів України схвалив звільнення трьох голів районних державних адміністрацій у Києві. Зокрема, Кабмін погодив звільнення Ярослава Лагути з посади голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, Ігоря Щербака - голови Дніпровської районної в місті Києві держадміністрації та Олега Горяги - голови Шевченківської районної в місті Києві держадміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА