12:26 18.11.2021

Відносна більшість українців назвали Гройсмана найкращим прем'єром за 16 років, Азаров і Тимошенко ділять друге місце – соцопитування КМІС

2 хв читати
Відносна більшість українців назвали Гройсмана найкращим прем'єром за 16 років, Азаров і Тимошенко ділять друге місце – соцопитування КМІС

Відносна більшість українців (21,3%) назвали Володимира Гройсмана, який очолював Кабінет Міністрів України у 2016-19 рр., найкращим керівником уряду з 2005 року, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 12 листопада.

На другому місці Микола Азаров, якого найкращим прем'єром назвали 13,5% респондентів, на третьому – лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко (13,4%).

Арсенія Яценюка назвали найкращим прем'єром 9,1% опитаних, Віктора Януковича – 7,6%, чинного прем'єра Дениса Шмигаля – 5,1%, Юрія Єханурова – 2,8%, Олексія Гончарука – 1%. Водночас 25,2% респондентів важко відповісти на запитання, а 1% опитаних відмовився відповідати.

На запитання, хто з цих прем'єр-міністрів України найкраще впорався б із соціально-економічною ситуацією, що склалася нині в Україні, першість також отримав Гройсман, набравши ще більше голосів респондентів - 23,9%. На другому місці – Тимошенко (18,1%), на третьому – Яценюк (13%), на четвертому – Азаров (12,7%), на п'ятому – Янукович (6,8%). Здатність нинішнього глави уряду Шмигаля впоратися із соціально-економічною ситуацією, що склалася наразі в Україні, схвально оцінюють 5,9% опитаних українців.

Одночасно 14,4% опитаних переконані, що з ситуацією, що склалася, не здатний впоратися ніхто з колишніх прем'єрів, а важко відповісти на запитання 16,9% респондентів.

Під час дослідження методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) було опитано 2 003 респондентів віком від 18 років з усіх підконтрольних регіонів України. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 та з дизайн-ефектом 1,1) не перевищує 2,4% для показників, близьких до 50%, та 0,5% для показників, близьких до 1 або 99%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА