13:22 18.08.2021

На позачерговій сесії Ради кадрові питання розглядати неможливо - нардеп Кравчук

2 хв читати
На позачерговій сесії Ради кадрові питання розглядати неможливо - нардеп Кравчук

Розгляд кадрових питань у серпні на позачерговій сесії неможливий, заявляє заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Процедура скликання позачергової сесії трохи складніша, ніж засідання. Просто так додати питання не можна. Необхідні або лист президента, або 150 підписів народних депутатів. Ні підписів не збирають під це (кадрове - ІФ) питання. І, наскільки я знаю, такого листа від президента теж немає", - сказала Кравчук агентству "Інтерфакс-Україна" в середу, відповідаючи на запитання, чи можливе звільнення на позачерговій сесії міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

За словами Кравчук, у таких випадках має засідати і профільний комітет, а це досить довга процедура.

"Крім цього, якщо відбуваються якісь звільнення в міністерствах, то логічно, щоб відразу було проголосовано призначення. Ба більше, немає жодних розмов про це міністерство. Тобто такий розвиток подій у серпні практично неможливий", - стверджує народний депутат.

Вона також додала, що "офіційного підтвердження немає щодо якихось кадрових питань".

"І поки що я не бачила жодних заяв ні пана Чернишова, ні якоїсь позиції з боку Кабінету Міністрів", - сказала Кравчук.

Раніше в соціальних мережах з'явилися повідомлення, зокрема і народних депутатів, що на позачерговій сесії 23 серпня, крім розгляду питань "Кримської платформи" і Великого Герба, мають намір звільнити Чернишова та призначити його головою Київської міської державної адміністрації.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Дмитро Разумков скликає позачергову сесію 23 серпня о 16:00 за ініціативи 156 народних депутатів, на якій розглянуть звернення до ООН, ПАСЄ, парламентських асамблей міжнародних організацій, урядів і парламентів іноземних держав про посилення міжнародного співробітництва в рамках "Кримської платформи" для протидії агресії Росії.

Президент Володимир Зеленський у вівторок також звернувся до Разумкова з ініціативою скликати позачергову сесію 23 серпня для розгляду законопроекту №5712 про Великий Державний Герб України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА