12:56 15.06.2021

Кремінь закликав ВР не допустити внесення будь-яких змін до мовного законодавства

1 хв читати
Кремінь закликав ВР не допустити внесення будь-яких змін до мовного законодавства

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, голови і членів парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики про неприпустимість внесення будь-яких змін до мовного законодавства.

"Напередодні 25-ї річниці Конституції України та 30-ї річниці Незалежності триває цинічна масова атака на українську мову. Сьогодні до порядку денного сесії Верховної Ради України внесено законопроекти №5554 і №5554-1, що передбачають відтермінування обов'язкового озвучування фільмів українською мовою на невизначений термін. Також сьогодні заплановано чергове засідання парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, на якому окремі народні депутати знову спробують внести до минулорічного законопроекту про незалежність Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (№4107) нові неконституційні поправки і повністю скасувати обов'язковість української мови для фільмів і серіалів із 16 липня цього року", - йдеться в повідомленні прес-служби мовного омбудсмена.

З огляду на це Кремень звернувся до Разумкова і профільного комітету із закликом не допустити внесення будь-яких змін до мовного законодавства.

"Ми проти таких прихованих маніпуляцій із законодавством, які фактично призведуть до створення для громадян України додаткових обмежень за мовною ознакою, що неприпустимо. Тому законопроекти 4107, 5554, 5554-1 не можуть бути підтримані Верховною Радою України, як такі, що суперечать Конституції", - наголосив уповноважений.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА