21:16 20.05.2021

Припинення конфлікту на сході України без втрати суверенітету можливо завдяки міжнародній коаліції і спільним діям з партнерами з його деескалації - нардеп Фріз

2 хв читати
Припинення конфлікту на сході України без втрати суверенітету можливо завдяки міжнародній коаліції і спільним діям з партнерами з його деескалації - нардеп Фріз

Припинення війни на сході України без втрати суверенітету і національних інтересів можливо завдяки міжнародній коаліції і спільним діям з партнерами з деескалації конфлікту, вважає народний депутат фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз.

"Зеленський намагається домовитися з Путіним з першого дня каденції. Втім, він не розуміє, що Росія не домовляється. Вона або програє, як у випадку з розпадом Радянського Союзу і Російською імперією, або досягає мети, зухвало порушуючи міжнародне право, як у випадку з ПМР, Абхазією і Південною Осетією. Єдиний сценарій припинення війни без втрати суверенітету і національних інтересів - це міжнародна коаліція і спільні дії з партнерами з деескалації. Наочний приклад - Азербайджан, який чекав два десятка років, щоб відновити цілісність держави", - сказала Фріз у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що припинення війни можливо двома способами: перемога чи капітуляція, і наголосила, що "з Росією інших варіантів немає".

"Тому ми повинні готуватися до того, що питання окупованих територій не може бути вирішено швидко після того, як Росія бере безпосередню участь у бойових діях на сході з 2014 року", - додала політик.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на прес-конференції, 20 травня, заявив, що крім нормандського формату (Україна, Німеччина, Франція, РФ) для врегулювання ситуації на Донбасі повинна відбутися його зустріч президентом РФ Володимиром Путіним, а також залучені США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА