19:20 30.03.2021

"Євросолідарність" закликала Разумкова звернутися до ЦВК, щоб не допустити отримання мандата нардепа Аксьоновим

2 хв читати
"Євросолідарність" закликала Разумкова звернутися до ЦВК, щоб не допустити отримання мандата нардепа Аксьоновим

Партія "Європейська солідарність" закликає керівника Верховної Ради Дмитра Разумкова звернутися до Центральної виборчої комісії з тим, щоб та не допустила отримання мандата народного депутата кандидатом у народні депутати за одномандатним виборчим округом №50 Донецької області Андрієм Аксьоновим, який перемагає за результатами електронної обробки протоколів минулих у неділю виборів.

"Ми закликаємо голову Верховної Ради звернутися наразі до ЦВК про неможливість отримання мандата паном Аксьоновим, який переховувався в окупованому Криму", - сказала співголова фракції Ірина Геращенко на позачерговому засіданні парламенту у вівторок.

Аксьонов - уродженець Донецької області, з 2015 року є мером м. Добропілля. У ЗМІ було оприлюднено докази того, що Аксьонов виїжджав на окупований Крим, де отримав паспорт громадянина РФ. Пізніше його звинувачували в підробці документів і розтраті майна, а потім оголосили в розшук; він проходив лікування в Німеччині, в 2019 році повернувся в Україну, після чого був відсторонений від посади міського голови, але у 2020 році знову переобрався на цю посаду.

У 2019 році Аксьонов програв на парламентських виборах за округом №50 Руслану Требушкіну, набравши 28,92% голосів виборців, тоді як Требушкін - 30,33%. Проте у 2020 році Требушкін написав заяву про складення депутатських повноважень у зв'язку з обранням його на посаду Покровського міського голови Покровського району Донецької області. 16 грудня Верховна Рада достроково припинила його повноваження.

ЦВК рішенням від 27 листопада призначила проміжні вибори народного депутата України у зазначеному окрузі на неділю, 28 березня 2021 року.

За результатами електронної обробки 100% протоколів Аксьонов переміг на одномандатному виборчому окрузі №50, набравши 65,46% голосів виборців. Представник Партії Шарія Валентин Рибін, який набрав 13%, - на другому місці, представник "Європейської солідарності", волонтер і дитячий судинний кардіохірург Юлія Кузьменко - на третьому з 6,69%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА