17:20 10.03.2021

Вашингтон співпрацюватиме з Києвом за всім спектром інтересів - Крістіна Квін

2 хв читати
Вашингтон співпрацюватиме з Києвом за всім спектром інтересів - Крістіна Квін

Сполучені Штати Америки продовжать роботу з Україною за широким спектром загальних інтересів, заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін.

"Як підтвердила адміністрація президента Байдена, Сполучені Штати продовжують бути вірними Україні як одному з найближчих партнерів і друзів, і ми продовжуємо співпрацювати в усіх напрямах наших широких взаємних відносин", - сказала Квін у середу у відеозверненні на Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

На думку тимчасового повіреного у справах США, на сьогодні можна визнати, що президент України Володимир Зеленський зіткнувся з проблемами на шляху врегулювання конфлікту на сході України та боротьби з корупцією, яка є "значною перешкодою для всебічного економічного зростання та євроатлантичної інтеграції України".

"Ми стали свідками тих впливових монопольних кіл, які прагнуть підірвати українську незалежність і ефективність антикорупційної інфраструктури України, намагаючись уникнути відповідальності за своє корупційне поводження. Ці впливові монопольні кола також проводять широку кампанію з дезінформації в Україні, спрямовану на дискредитацію реформ в Україні та її курсу на Захід", - зазначила дипломат.

Квін позитивно оцінила ухвалення Верховною Радою в першому читанні реформи Служби безпеки України, а також зобов'язання з боку Зеленського провести комплексну судову реформу, яка є дуже необхідним кроком для зменшення корупції в Україні.

Вона наголосила, що основні напрями політики США щодо України мають широку двопартійну підтримку у Вашингтоні. "Ми сподіваємося на те, що ми зможемо допомогти побудувати багате майбутнє всіх українців і намагаємося допомогти у просуванні реформ верховенства права та економічного зростання в Україні, а також допомогти їй у боротьбі проти російської агресії в усіх формах", - повідомила тимчасовий повірений у справах США в Україні.

Вона нагадала, що протягом періоду з 2014 року Сполучені Штати надали Україні допомогу в загальному розмірі $4,5 млрд і запевнила, що США продовжуватимуть надавати цю допомогу в просуванні реформ і зміцненні безпеки.

Квін наголосила, що нове керівництво США активно підтримує Україну, про що говорили президент США Байден і держсекретар Блінкен. Також вона нагадала, що нещодавно було оголошено про внесення Ігоря Коломойського до санкційного списку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА