12:23 31.12.2020

Єрмак відзначає активність України на міжнародній арені у 2020 році, незважаючи на пандемію і карантин

2 хв читати
Єрмак відзначає активність України на міжнародній арені у 2020 році, незважаючи на пандемію і карантин

Команда президента Володимира Зеленського активно працювала на міжнародній арені в 2020 році, незважаючи на пандемію, написав у своїй колонці на сайті LIGA.net керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак.

За його словами, економізація зовнішньої політики дала результат: незважаючи на світову кризу та закриття кордонів, скорочення українського експорту було незначним. "Ми значно розширили співпрацю з ключовими партнерами", - наголосив Єрмак.

Він нагадав, що в 2020 році Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями, а у вересні успішно провела спільні безпрецедентні широкомасштабні військові навчання.

На думку керівника Офісу президента, партнерство зі США вийшло на новий рівень, а саміт Україна-ЄС продемонстрував, що Україна впевнено йде до повноправного членства в Євросоюзі. Також керівник Офісу президента упевнений, що Угода про вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Великою Британією надасть величезного поштовху співпраці в усіх сферах - від торгівлі та інвестицій у політичну взаємодію. Візит Зеленського в Туреччину керівник Офісу президента також вважає історичним: за його підсумками значно розшириться співпраця у сфері безпеки та ВПК.

Єрмак також відзначив активність України у 2020 році на шляху до миру. "Україна змогла повністю переконати міжнародних партнерів у прагненні до миру на нашій землі, що ми робимо для цього все можливе, і точно не українська сторона гальмує процес", - зазначив він.

Керівник Офісу президента також наголосив, що Україна у 2020 році повернула на світовий порядок денний і питання звільнення окупованого Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА