14:58 24.12.2020

Для подолання економічної кризи в Україні в 2021 р. потрібна зміна прем'єра - експерти

2 хв читати
Для подолання економічної кризи в Україні в 2021 р. потрібна зміна прем'єра - експерти

Пандемія коронавірусу погіршила економічну ситуацію в Україні та значно підірвала довіру народу до президента Володимира Зеленського, і однією з причин такого дисбалансу є некомпетентність прем'єр-міністрів і відсутність тандема Кабміну та президента, вважає директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Зеленський вирішив, що він найсильніший, а прем'єр має бути принципово слабкий. І ця стратегія підвела, тому що кожен наступний прем'єр був гірший за попереднього", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс Україна" в четвер.

Водночас експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко висловив переконання, що для виведення країни з кризи президентові потрібен новий прем'єр-міністр. При цьому гідною кандидатурою на цю посаду він вважає лідерку ВО "Батьківщина" й голову однойменної парламентської фракції Юлію Тимошенко.

"Щоб уникнути кризи, необхідно створити новий парламент, який буде професійніший за нинішній. Тимошенко має отримати повноваження не лише очолити уряд, а й брати участь у його формуванні, тому що в її політичній біографії був період, коли вона очолювала уряд, де не було жодного її міністра. І це правління було визнано успішним. Тому ідея призначення Тимошенко прем'єром, ще враховуючи її міжнародні зв'язки, колосальний досвід і велику працездатність буде доречною", - сказав Матвієнко.

Серед інших основних проблем наступного року експерти відзначили необхідність зосередитися на внутрішніх проблемах країни. За їхніми словами, у 2021 році прогнозується проблема прошарку малозабезпечених людей, постраждалих від економічних наслідків коронавірусу. Також політологи прогнозують ініціацію парламентської реформи, яка ляже в основу формування Конституції України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА