08:42 18.12.2020

Антитурецькі санкції США завадять РФ отримувати дохід - Помпео

1 хв читати
Антитурецькі санкції США завадять РФ отримувати дохід - Помпео

Санкції, введені США проти Туреччини за придбання російських зенітно-ракетних комплексів С-400, спрямовані на те, щоб позбавити Росію можливостей отримання доходів, а також проти розширення її впливу, повідомив держсекретар США Майк Помпео.

"Держсекретар наголосив, що метою санкцій є запобігання отримання Росією значних доходів, доступу і впливу, і вони не спрямовані на підрив військового потенціалу або боєготовності Туреччини, як і будь-якого іншого союзника або партнера США", - йдеться в повідомленні держдепу США за підсумками бесіди Помпео з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Держсекретар закликав Туреччину "вирішити проблему С-400 відповідно до багаторічної історії співпраці в оборонному секторі" і взяти на себе зобов'язання із закупівлі зброї, сумісної зі стандартами НАТО", наголошується в повідомленні держдепу.

Раніше на цьому тижні США оголосили про санкції проти секретаріату оборонної промисловості Туреччини і її керівника Ісмаїла Деміра за покупку у Росії ЗРК С-400. У відповідь в МЗС Туреччини заявили, що Анкара засуджує ці санкції і загрожує вжити заходів у відповідь.

У США неодноразово висловлювали стурбованість у зв'язку з придбанням Туреччиною ЗРК С-400, оскільки вважали, що Росія може використовувати ці системи для отримання інформації про винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35. Крім цього, в Пентагоні заявляли, що Туреччині слід повернути ЗРК С-400 Росії, якщо Анкара хоче отримати від США ракетні комплекси Patriot.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА