14:15 19.10.2020

Заборона поширювати книжку про "Справу Стуса" - це сценарій повернення України в орбіту "русского міра" - прес-служба "Євросолідарності"

1 хв читати
Заборона поширювати книжку про "Справу Стуса" - це сценарій повернення України в орбіту "русского міра" - прес-служба "Євросолідарності"

Рішення Дарницького райсуду Києва про заборону поширювати книжку Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" через згадування в ній лідера партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука є прямим доказом сценарію повернення України в орбіту "русского міра", який реалізує нинішня влада України, йдеться в заяві прес-служби партії "Європейська солідарність".

"Рішення суду запроваджує в незалежній Україні класичну цензуру, притаманну відсталим тоталітарним країнам, та перекреслює усякі перспективи побудови в Україні вільного демократичного суспільства. Повзучий реванш "п'ятої колони" Кремля вже дійшов до заборони історичної правди щодо репресій тоталітарного режиму проти видатного діяча українського національно-визвольної боротьби", - йдеться в оприлюдненому в понеділок повідомленні.

У політсилі наголошують, що кожен політик має нести відповідальність за свої дії, тому спроба Медведчука приховати свою роль у "справі Стуса" є спробою викривити факти. А заборона поширювати історичну книгу з достовірними даними повертає Українську державу в часи сталінських репресій, коли все українське знищувалося.

"Європейська солідарність" вважає подібне "правосуддя" неприпустимим і закликає всі політичні сили, що беруть участь у виборчому процесі, дати публічну оцінку таким діям проросійської "ОПЗЖ", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА