15:59 12.06.2020

"Євросолідарність" заявила про незаконне стеження за Порошенком і вимагає від Зеленского пояснень

2 хв читати
"Євросолідарність" заявила про незаконне стеження за Порошенком і вимагає від Зеленского пояснень

За п'ятим президентом України (2014-2019), лідером партії "Європейська солідарність" Петром Порошенком ведеться незаконне стеження, повідомив на брифінгу співголова фракції "Європейська солідарність" у Верховній Раде Артур Герасимов.

Як повідомляє прес-служба партії, він оприлюднив фотографії автомобілів з відсутніми в базі номерними знаками, зафіксованих поблизу помешкання Порошенка. Герасимов зазначив, що "Європейська солідарність" вимагає від президента Володимира Зеленського відповіді на запитання, хто і з якою метою санкціонує незаконні стеження за лідером партії.

"Учора неподалік від його дому були зафіксовані невідомі автомобілі марки Toyota та Volkswagen і мікроавтобус Volkswagen, у яких перебували невідомі люди, які відмовилися назватися. А щодо номерів, які були на цих машинах, то таких номерів в природі не існує. І в базі номерів цих номерів немає. Це свідчить тільки про одне: це номери прикриття, і підтверджує той факт, що за Петром Порошенком ведеться незаконне стеження", - зазначив Герасимов.

Він наголосив, що порушення закону стосовно лідера "Європейської солідарності" стали системними. "І порушення політично вмотивованих справ правоохоронними органами, і незаконні спроби вручення підозр, які ви бачили цього тижня, і незаконне стеження, про яке ми зараз говоримо. І незаконне прослуховування телефонів лідерів опозиції", - констатував Герасимов.

"Ми звертаємося до Зеленського, який, як ми всі почули із заяв його соратників, зосередив у себе абсолютну владу в країні: хто веде це незаконне стеження? Бо всі розуміють, що центр цього незаконного стеження, центр незаконного прослуховування телефонів лідерів опозиції, та й пульт від усього цього - на вулиці Банковій, де розташований кабінет Зеленського", - переконаний Герасимов.

Він також зазначив, що питання незаконної діяльності силовиків набагато ширше, ніж переслідування Порошенка. "Позавчора – незаконна спроба вручати підозру п’ятому президенту України. Після того ви всі бачили вручення підозри патріоту України Стерненку. Ви бачите, що робиться у справі Шеремета, ви бачили незаконне стеження так само за Національним музеєм Гончара і його керівництвом. Ви бачили обшуки сьогодні вранці у міністра інфраструктури Омеляна. Виникає дуже стійка думка, що всі, хто критикує владу, сьогодні отримують миттєву реакцію правоохоронних органів", - зазначає політик.

"Європейська солідарність" жорстко вимагає від пана Зеленського та державної репресивної машини відповісти на три запитання: хто віддав наказ про незаконне стеження за Порошенком, хто веде це незаконне стеження і кого ще з лідерів опозиції також так незаконно "ведуть" і прослуховують", - заявив Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА