13:46 19.04.2020

Порошенко привітав українців з Великоднем: будьмо впевнені - все незабаром зміниться на краще, життя повернеться в нормальне русло

3 хв читати
Порошенко привітав українців з Великоднем: будьмо впевнені - все незабаром зміниться на краще, життя повернеться в нормальне русло

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" привітав українців із Великоднем і запевнив, що якщо люди будуть єдині, відповідальні та дисципліновані, то все незабаром зміниться на краще, життя повернеться в нормальне русло.

"Як наполягають лікарі, кожен із нас дотримується соціальної дистанції. Але ця дистанція не означає, що українці стали менш згуртованими. Якщо ми єдині, відповідальні і дисципліновані, жодна зараза нас не візьме. Не раз у цьому переконувалися. Як народ у складні часи ми вміємо об'єднуватися, організовуватися, щоб спільно протистояти будь-якій біді. Разом ми сильні. Добрі слова і, головне, добрі справи на підтримку одне одного сьогодні важливі як ніколи", - йдеться у привітанні Порошенка, оприлюдненому в неділю.

Порошенко зазначив, що в їхній родині є давня традиція: паски його дружина Марина і діти печуть самі.

"Це святкові подарунки для військових, які лікуються в Київському шпиталі - нашим воїнам, які захищають нас від великої загрози, політичного коронавірусу Російської імперії", - додав він.

Політик також наголосив, що лікарі, які на передньому краї боротьби з пандемією, теж потребують уваги.

"Тому, не покладаючись на владу, закуповуємо захисні костюми для медиків. Ми, "Європейська солідарність" - частина великого руху. По всій країні волонтери і меценати демонструють громадянську зрілість і відповідальність, вкладаючись у систему захисту людей від небезпечної хвороби, допомагаючи ближньому своєму", - зазначив він.

При цьому Порошенко констатував, що Україна зустрічає Великдень в дуже складних умовах і подібного в осяжному минулому ще не траплялося.

"Як і більшість, наша сім'я вперше за багато років не пішла на Великдень до церкви. Як і багато хто, хвилюємося, що не змогли сповідатися і причаститися перед таким великим святом. Але я прошу всіх в ці дні залишатися вдома. Тим паче, що телеканали забезпечують прямі трансляції з усіх служб. Найбільший дар Божий - це життя. І ми повинні цінувати його. Такий підхід поділяють Православна Церква України, яка з'явилася минулого року, отримавши Томос, і Українська греко-католицька церква, і протестанти", - закликав він.

При цьому Порошенко зазначив, що"подумки ми всі - на Службі Божій".

"А як казав наш Спаситель, де двоє чи троє зберуться разом в ім'я його, там і він серед нас. Будемо впевнені - все незабаром зміниться на краще, життя повернеться в нормальне русло. Робочі місця-відновляться. Не забувайте, що зневіра - це гріх. Пам'ятайте, як сказано в Писанні: по вірі вашій воздасться вам. Крізь товщу тисячоліть Воскресіння Христове переконує нас - життя все одно переможе", - наголосив він.

Політик додав, що вже не раз українці демонстрували, як вміють об'єднуватися у важкі часи.

"Ми стаємо як одна сім'я і йдемо пліч-о-пліч на допомогу одне одному. Тому сьогодні ми приготували великодні подарунки для наших поранених воїнів. Вірмо - рани заживуть, коронавірус відступить, все погане пройде, і наша Україна і далі буде сильною, здоровою і красивою. Христос воскрес! Воістину воскрес!", - підсумував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА