16:29 12.03.2020

Офіс президента має надати повну інформацію про домовленість між Єрмаком та Козаком, заявляє нардеп Геращенко

2 хв читати

Співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко закликає оприлюднити інформацію про досягнуті на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу домовленості, зокрема про створення певного нового консультативного органу, повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність".

"Хотілося б почути від влади і безпосередніх учасників переговорів у Мінську більш розгорнуту інформацію про консультативну раду, яку домовилися створити на Тристоронній контактній групі у рамках політичної підгрупи. Ця підгрупа розглядає питання модальності майбутніх можливих регіональних виборів і амністії", - написала Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Очевидно, що єдині консультації, які тут важливі, - з Верховною Радою, яка має приймати відповідне законодавство. Й з українським суспільством, враховуючи чутливість теми", - наголосила депутат.

Геращенко заявила, що такі консультації неприйнятні для України. "З ким і на яку тему збираються проводити ці консультації у рамках ради? З РФ? Це виключено, й будь-де розцінюватиметься як грубе втручання у внутрішні справи України. Давайте тоді проконсультуємо Держдуму щодо дикості їхніх змін до Конституції про обнулення термінів Путіна", - наголосила вона.

За словами депутата, якщо такі консультації проводитимуться з представниками тимчасово окупованих окремих районів Донбасу, тоді це буде реалізацією багаторічного сценарію РФ. "Кремль шантажував і підштовхував Київ до неприпустимих прямих переговорів з так званими республіками, легітимізації "республік", їхньої "влади", і це підтвердження наративу Москви про "внутрішній громадянський конфлікт", - зазначила співголова фракції.

Водночас Геращенко наголосила на важливості досягнутих домовленостей і просуванні в темі звільнення заручників. "Але більше непокоїть, що (це відбувається - ІФ) на фоні загострення на фронті. Про це в підсумковому комюніке - жодного слова. Навпаки - готуються нові ділянки для розведення. Також ні слова, що не виконані всі рішення грудневої нормандської зустрічі: ні про дату припинення вогню, ні про сталий режим тиші", - наголосила співголова фракції.

Раніше Офіс президента України повідомив, що на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську, на якому були керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак, сторони досягли домовленостей з питань обміну утримуваними особами, розведення сил і засобів, одночасного відкриття КПВВ у населених пунктах Золоте та Щастя, запровадження Консультативної ради.

У повідомленні зазначено, що ТКГ вирішила запровадити Консультативну раду в складі політичної підгрупи ТКГ, і це рішення буде підписано після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччині щодо виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в "нормандському форматі" 9 грудня 2019 року в Парижі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА