21:01 06.03.2020

Постачання води з України в анексований Крим призведе до ослаблення тиску на РФ

2 хв читати
Постачання води з України в анексований Крим призведе до ослаблення тиску на РФ

Представництво президента в Криму, реагуючи на заяви окремих посадових осіб, офіційно заявляє про неприпустимість постачань води на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Криму до моменту його деокупації.

"Наголошуємо, що з початком окупації припинено поставки води в Крим. Відповідно до норм міжнародного права відповідальність за забезпечення життя населення на окупованій території покладається на державу-окупанта", - повідомляє прес-служба представництва президента в АРК.

Зазначається, що Україна зобов’язана захищати інтереси своїх громадян, зокрема тих, хто вимушено проживає на тимчасово окупованій території. Проте постачання води з підконтрольної території України призведе до послаблення тиску на державу-окупанта.

"Наслідком цього стане відтермінування моменту деокупації території України та продовження репресій і переслідувань наших громадян окупаційною російською владою", - наголосили в представництві президента в Криму.

Як повідомлялося, Шмигаль в ефірі телеканалу "1+1" у четвер увечері заявив, що Україна "не може не давати воду українцям".

"Питання подання води в окупований Крим - це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть у Криму", - сказав він.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Шмигаль уточнив, що його слова було вирвано з контексту.

"Позиція залишається незмінною: ми хотіли би подавати воду нашим громадянам, але не можемо й не маємо технічної можливості робити цього до деокупації півострова та повернення його до складу України", - написав він.

Заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Таміла Ташева повідомила, що ніякого рішення стосовно водопостачання Криму наразі немає, але якщо його буде відновлено, вона подасть у відставку, як і вся команда представництва президента в Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА