21:01 06.03.2020

Постачання води з України в анексований Крим призведе до ослаблення тиску на РФ

2 хв читати
Постачання води з України в анексований Крим призведе до ослаблення тиску на РФ

Представництво президента в Криму, реагуючи на заяви окремих посадових осіб, офіційно заявляє про неприпустимість постачань води на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Криму до моменту його деокупації.

"Наголошуємо, що з початком окупації припинено поставки води в Крим. Відповідно до норм міжнародного права відповідальність за забезпечення життя населення на окупованій території покладається на державу-окупанта", - повідомляє прес-служба представництва президента в АРК.

Зазначається, що Україна зобов’язана захищати інтереси своїх громадян, зокрема тих, хто вимушено проживає на тимчасово окупованій території. Проте постачання води з підконтрольної території України призведе до послаблення тиску на державу-окупанта.

"Наслідком цього стане відтермінування моменту деокупації території України та продовження репресій і переслідувань наших громадян окупаційною російською владою", - наголосили в представництві президента в Криму.

Як повідомлялося, Шмигаль в ефірі телеканалу "1+1" у четвер увечері заявив, що Україна "не може не давати воду українцям".

"Питання подання води в окупований Крим - це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть у Криму", - сказав він.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Шмигаль уточнив, що його слова було вирвано з контексту.

"Позиція залишається незмінною: ми хотіли би подавати воду нашим громадянам, але не можемо й не маємо технічної можливості робити цього до деокупації півострова та повернення його до складу України", - написав він.

Заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Таміла Ташева повідомила, що ніякого рішення стосовно водопостачання Криму наразі немає, але якщо його буде відновлено, вона подасть у відставку, як і вся команда представництва президента в Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

Посли ЄС дійшли консенсусу щодо проєкту Угоди Україна-ЄС про гарантії безпеки - високопоставлений європейський дипломат

Дуда сподівається, що Китай допоможе встановити в Україні мир, що відповідає принципам міжнародного права

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА