21:45 05.03.2020

Сенатор Воррен підтвердила, що покидає президентську гонку

3 хв читати
Сенатор Воррен підтвердила, що покидає президентську гонку

Сенатор Елізабет Воррен у четвер оголосила про вихід з гонки за висунення в кандидати на пост президента США, повідомив у четвер телеканал CNN з посиланням на представника її передвиборчої кампанії.

"Я хотіла, щоб спочатку ви дізналися про це, і я хотіла, щоб ви почули це від мене: сьогодні я припиняю нашу президентську кампанію", - заявила Воррен, під час виступу перед соратниками.

"Я розумію, що, коли ми почали (кампанію - ІФ), ви навряд чи припускали, що коли-небудь почуєте від мене таку (заяву - ІФ). Це не те звернення, з яким я коли-небудь хотіла виступити ... ми не досягли своєї мети, але те, що ми зробили разом, те, що зробили ви, істотно змінило ситуацію", - додала Воррен.

За даними телеканалу ABC News, на питання про те, за кого Воррен радитиме голосувати своїм послідовникам, сенатор відповіла, що поки це питання не вирішене.

"Давайте зробимо глибокий вдих і трохи над цим подумаємо. Нам необов'язково вирішувати це питання миттєво", - цитує телеканал слова Воррен.

Кампанія Елізабет Воррен, сенатора зі штату Массачусетс, була сфокусована на боротьбі з корупцією.

Таке рішення Воррен прийняла в зв'язку з невдачею на "супервівторку" - масштабних внутрішньопартійних голосуваннях. Вона посіла третє місце за підсумками підрахунку голосів у рідному штаті - Массачусетсі, четверте - в Нью-Гемпширі і Неваді і п'яте - в Південній Кароліні.

За підсумками "супервівторка" лідирує колишній віце-президент США Джо Байден, він перемагає в 10 штатах із 14 за підсумками масштабних внутрішньопартійних голосувань.

За даними британського видання The Guardian, згідно з результатами підрахунку голосів, Джо Байден отримує голоси 596 делегатів, Берні Сандерс - 531, а Тулса Габбард - 1.

Напередодні президентські перегони покинув бізнесмен Майк Блумберг. Він зі свого боку заявив, що буде підтримувати кандидатуру Джо Байдена.

3 березня в США пройшов "супервівторок" - масштабні попередні внутрішньопартійні вибори республіканців і демократів, в яких взяли участь 14 штатів.

Голоси делегатів - ключовий показник для американських внутрішньопартійних виборів, саме делегати обиратимуть, хто стане кандидатом в президенти від Демократичної партії. Щоб забезпечити собі перемогу, кандидату необхідно набрати 1991 голос делегатів. Якщо жоден з кандидатів не набере потрібної кількості голосів, до голосування підключаться так звані суперделегати. Їх теж вибирають на попередніх виборах, але без необхідності в підсумковому голосуванні вони не беруть участі.

До "супервівторка" ЗМІ були розчаровані результатами Байдена на попередніх виборах і заявляли, що його шанси на участь в президентських виборах тануть. Тепер у боротьбі за номінацію від Демократичної партії вони йдуть врівень, зазначає телеканал CNN.

Кокуси і праймеріз - частина внутрішньопартійних виборів в США, за підсумками яких обирають делегатів. Внутрішньопартійні голосування в США триватимуть до 6 червня. Потім відбудеться національний з'їзд, на якому делегати оберуть кандидата на пост президента від партії.

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА