07:36 28.12.2019

Нардепи зі "Слуги народу" зареєстрували законопроект про внесення змін до регламенту Ради

2 хв читати
Нардепи зі "Слуги народу" зареєстрували законопроект про внесення змін до регламенту Ради

У парламенті група народних депутатів з фракції "Слуга народу" зареєстрували законопроект №2691, який передбачає внесення змін до регламенту Верховної Ради.

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті 27 грудня.

Його ініціаторами стали нардепи Давид Арахамія, Ігор Копитін, Євген Брагар, В'ячеслав Медяник, Галина Михайлюк, Євгенія Кравчук, Дмитро Соломчук.

Законопроектом пропонується внести зміни до регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури.

Зокрема, встановити обговорення законопроектів за процедурою першого, другого або третього читання в дні проведення пленарних засідань щотижня у вівторок і середу. У четвер - голосування (зокрема за попередньо підтриманими пропозиціями, правками) при розгляді законопроектів за процедурою першого, другого або третього читання, за результатами здійснення установчої, організаційної, контрольної чи інших функцій парламенту, а також розгляд пропозицій щодо усунення неузгодженості або неточностей в прийнятому законі, розгляд законів, повернутих президентом України.

Передбачено також проведення Радою голосування за кожною пропозицією та правками при розгляді законопроектів у другому читанні, якщо їх підтримає не менше однієї третини нардепів.

Зазначається, що головний комітет буде проводити голосування за врахованими пропозиціями після закінчення голосування за відхиленими ним пропозиціями. Не буде допускатися і внесення ідентичних пропозицій і правок до законопроекту.

Крім того, в тексті законопроекту пропонується першочергово без голосування вносити до порядку денного сесії парламенту законопроекти, визначені Президентом як невідкладні.

Так, при скасуванні рішень Ради про прийняття в цілому невідкладного законопроекту відповідний проект постанови можуть вносити на розгляд парламенту не менше 45 нардепів, президент або Кабінет міністрів.

Передбачається внесення альтернативного законопроекту не пізніше 7-денного терміну після надання нардепам такого проекту закону. До повторного першого читання - в 5-денний строк з дня направлення на повторне перше читання відповідного законопроекту.

При підготовці невідкладного законопроекту до другого читання пропозиції і правки до нього будуть вноситися в 7-денний термін після дня прийняття законопроекту за основу. При підготовці до повторного другого читання - в 5-денний термін після дня попереднього другого читання.

Рада за поданням відповідного комітету визначатиме порядок розгляду невідкладних законопроектів, щодо яких надійшло підписане письмове подання про їх підтримку більшістю нардепів від конституційного складу парламенту.

Також після завершення попереднього розгляду невідкладного законопроекту або його доопрацювання він буде вноситися до порядку денного найближчого пленарного засідання парламенту. Документ буде розглядатися позачергово з обговоренням за скороченою процедурою, якщо Рада не прийме рішення про його розгляд за процедурою повного обговорення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА