13:39 19.12.2019

Модернізація Мінських угод можлива - Єрмак

2 хв читати
Модернізація Мінських угод можлива - Єрмак

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак вважає можливою модернізацію Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі для забезпечення їх працездатності.

"Я вважаю, що будь-який юридичний документ має працювати, особливо коли ми говоримо про такий серйозний міжнародний документ. П'ять років минуло з підписання Мінських угод. Ми всі говоримо, що це єдина платформа, яка існує, на неї було витрачено занадто багато сил, зокрема всі наші втрати, насамперед людські, щоб так легко від цього відмовитися... Тому я вважаю, що апдейт, модернізація Мінських угод: не зміна, не вихід у жодному разі, а саме модернізація може бути", - сказав Єрмак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми сьогодні, наприклад, говоримо про беззастережне припинення вогню, то давайте доповнимо, як ми це контролюємо й забезпечуємо, хто за це відповідає", - запропонував він.

При цьому Єрмак зазначив, що особисто він не підписував би деяких положень Мінських угод, і сьогодні можна критикувати кожний їхній рядок.

Водночас він назвав питання передання Україні контролю над кордоном єдиним положенням Мінських угод, "який ми точно сьогодні хотіли б змінити, відкоригувати". "Зараз ми маємо домогтися того, щоб кордон до моменту виборів був під українським контролем. Наразі в нас із російською стороною різні позиції з цього питання. Оскільки для нас це питання принципове, ми й надалі маємо намір аргументовано обстоювати нашу позицію", - сказав помічник глави держави.

Єрмак наголосив, що вибори на Донбасі мають відбутися відповідно до українського законодавства, яке не передбачає проведення виборів за наявності іноземних військових частин на територіях, де проводяться вибори. Також воно не передбачає проведення виборів в умовах, коли на території присутні незаконні збройні формування. Вибори неможливі й у тому разі, якщо кордон не перебуває під повним контролем уряду України.


Повний текст інтерв'ю з Єрмаком буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА