20:56 30.10.2019

Орбан закликав не змішувати відносини Угорщини, України та Росії

2 хв читати
Орбан закликав не змішувати відносини Угорщини, України та Росії

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що відносини між Будапештом і Києвом не можна розглядати в контексті угорсько-російських відносин.

"Коли ЗМІ пишуть про відносини Угорщини та України, дуже часто чомусь вони пояснюють цю ситуацію в контексті російсько-угорському. Я думаю, що це неприйнятно. Наші відносини з Україною потрібно інтерпретувати в контексті угорсько-українських відносин. Я думаю, що це єдиний спосіб зрозуміти ситуацію", - заявив Орбан на прес-конференції після переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним.

За його словами, Угорщина у відносинах з Україною "висловлює свою позицію, враховуючи свої власні національні інтереси". "Тут змішування одного питання з іншим вводить нас в оману. Ми, угорська сторона, вирішуємо свої власні національні проблеми й боремося за свої власні національні інтереси", - наголосив Орбан.

Прем'єр Угорщини висловив сподівання на поліпшення відносин з Україною. "Це не перебільшення, якщо я скажу, що попередній уряд України проводив антиугорську політику, зараз нове керівництво, і ми сподіваємося на нові позитивні можливості", - зазначив він.

Він сподівається також, що в майбутньому Угорщина зможе налагодити позитивний діалог з Україною і вирішити питання з угорською меншиною в цій країні.

"Я оптимістично дивлюся в майбутнє, я сподіваюся, що зможемо зробити значний прогрес у наступні тижні та місяці, але тільки тоді, якщо ми зможемо наполягти на своїх інтересах", - додав Орбан.

У середу Угорщина наклала вето на спільну заяву послів НАТО щодо України, яку має затвердити Північноатлантична рада, що перебуває з візитом в Україні. Згідно з повідомленням угорського сайту Daily News Hungary, міністр закордонних справ Петер Сіярто під час Євразійського форуму в Будапешті заявив, що Угорщина "не готова жертвувати інтересами 150 тисяч етнічних угорців, які живуть на заході України, заради геополітичних інтересів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА