20:26 05.10.2019

Трамп оскаржував висновки Мей щодо отруєння Скрипаля

2 хв читати
Трамп оскаржував висновки Мей щодо отруєння Скрипаля

Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови влітку 2018 року з тодішнім прем'єром Великої Британії Терезою Мей висловлював сумніви з приводу її версії щодо причетності влади РФ до справи про отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, пише в суботу The Washington Post.

"Він оскаржував висновок її розвідслужб щодо того, що влада Росії організувала спробу отруєння російського шпигуна на британській території", - пише газета. Вона наводить дані про розмови Трампа з іноземними лідерами з посиланням на анонімні джерела, пояснюючи, що йдеться про діючих і колишніх співробітників Білого дому.

"Трамп був абсолютно переконаний у тому, що з приводу отруєння були серйозні підстави для сумнівів", - заявив один зі співрозмовників видання.

"Добрі 10 хвилин пішли на те, щоб Мей говорила про високу ймовірність (причетність влади РФ - ІФ), а також на відповіді Трампа, який заявляв, що він в цьому не впевнений", - додав він.

Проте, як повідомлялося, США ввели два раунди санкцій проти РФ щодо "справи Скрипаля".

The Washington Post входить до широкого списку ЗМІ США, яких Трамп звинувачує в публікації фейкових новин і у вигадуванні джерел інформації.

Інтерес до його розмов з іноземними лідерами загострився в ЗМІ після того, як демократи звинуватили Трампа в чиненні тиску на президента України Володимира Зеленського стосовно проведення розслідування у справі сина колишнього віце-президента США Джо Байдена - Хантера Байдена. У палаті представників визнали, що Трамп зловжив владою заради боротьби проти політичного опонента і запустили процедуру імпічменту.

Білий дім розповсюдив стенограму липневої розмови Трампа із Зеленським. З неї випливає, що Трамп дійсно торкався цієї теми, проте тиску не чинив. Зеленський також заявляв, що ніхто на нього не тиснув.

4 березня 2018 року Сергій і Юлія Скрипалі були виявлені без свідомості в Солсбері. Згодом британські слідчі дійшли висновку, що Скрипалі постраждали від нервовопаралітичної отруйної речовини, названої "Новічок" (А-234). Висновки британців підтвердила комісія Організації із заборони хімічної зброї. Відповідальність за замах на Скрипалів британська влада поклала на Росію. У Москві відкидають ці обвинувачення.

У 2006 році Сергій Скрипаль був засуджений в Росії до 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь британської розвідки. У 2010 році він був помилуваний для обміну розвідниками між Росією і США, коли в РФ передали десять чоловік, включно з Анною Чапман. Велика Британія надала Скрипалю притулок і громадянство.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА