15:50 25.09.2019

Мінцифри буде аутсорсити ресурси секретаріату Кабміну для оптимізації процесів

2 хв читати
Мінцифри буде аутсорсити ресурси секретаріату Кабміну для оптимізації процесів

Міністерство цифрової трансформації не набиратиме співробітників у два департаменти (кадри та бухгалтерія), а буде "аутсорсити" ресурси секретаріату Кабміну, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"Ми почали проводити реформу Кабміну, яка заощадить багато бюджетних грошей і зробить його більш ефективнішим. Зараз у міністерствах є безліч функцій, які дублюються між собою. Бухгалтерія, IТ базове, документообіг та багато іншого. Всього попередньо ми нарахували 19 таких напрямів" - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Міністр додав, що має намір до 2020 року централізувати "все що можна, де це не заважатиме ефективній роботі". При цьому він упевнений, що в такій централізації функцій із міністерствами та з іншими органами влади, аж до регіонів, є великий потенціал.

"Щоб ефективно все централізувати, багато функцій потрібно спростити та перевести в електронну форму Так, дивись, усі міністерства зможуть з'їхатися в одну будівлю на Грушевського, а не займати купу нерухомості у Києві" - підсумував Дубілет.

Водночас прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, коментуючи заяву Дубілета, уточнив, що йдеться не про те, щоб звести всі міністерства в одну будівлю, а про те, щоб максимально оптимізувати процеси.

"Державні будівлі та державні ресурси використовуються вкрай неефективно Тому ми робитимемо все, щоб невиправдані урядові витрати було зменшено. Ми дивитимемось: де є вільні площі, щоб розмістити там людей, яким чином більш вигідно та більш ефективно використовувати будівлю уряду" - сказав він під час прес-брифінгу після засідання уряду в середу.

Як повідомлялося, міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет вивчає можливість скасування згоди на обробку персональних даних.

Він вважає, що якщо дійсно є принципова необхідність брати згоду, то її можна дописати в кінці документа, а не підписувати окремий лист.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА