07:21 06.06.2019

Порошенко вимагає від Зеленського пояснити, на якій підставі українська делегація в ТКГ ініціювала скасування економічного обмеження з ОРДЛО

2 хв читати
Порошенко вимагає від Зеленського пояснити, на якій підставі українська делегація в ТКГ ініціювала скасування економічного обмеження з ОРДЛО

П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко вимагає від президента України Володимира Зеленського публічно пояснити, на якій підставі українська делегація під час засідання тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську в середу нібито висловила готовність в односторонньому порядку скасувати економічні обмеження з ОРДЛО.

"Вимагаю від президента Зеленського дати публічну відповідь, на якій підставі він дав такі директиви делегації України", - написав Порошенко в Телеграмі.

Він нагадав, що економічні зв'язки з окупованими територіями Донецької і Луганської областей були припинені 15 березня 2017 рішенням РНБО, як реакція на самовільне захоплення (експропріація або введення зовнішнього управління Москвою) українських державних і приватних підприємств, введення рублевої зони і російської податкової системи.

"Що ж змінилося відтоді? З боку окупанта - нічого. Виходить, українська сторона стає на коліна, про що вже говорив Зеленський?", - зазначив Порошенко.

На думку Порошенка, скасування економічних обмежень з ОРДЛО - це російський сценарій, реалізація якого є зрадою національних інтересів України.

"Що далі? Репарації з бюджету України на користь агресора? Автономія з правом вето на суверенні рішення держави, на курс в ЄС і НАТО? Не дозволимо реалізувати російський сценарій врегулювання ситуації в Донбасі!", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що Україна ніколи не заперечувала проти відновлення економічних зв'язків, але в суворій відповідності з національними інтересами України, за умови виконання згаданого рішення РНБО, перш за все, встановлення стійкого і тривалого режиму припинення вогню, повернення захоплених державних і приватних підприємств їх українським власникам.

Як повідомлялося, спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік розповів журналістам про пропозицію представника України Леоніда Кучми зняти економічну блокаду з окупованих територій Донбасу. За його словами, це "буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА