17:21 16.04.2019

Україна через Міжнародний трибунал з морського права вимагає звільнення захоплених у полон моряків

2 хв читати
Україна через Міжнародний трибунал з морського права вимагає звільнення захоплених у полон моряків

Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права за тимчасовими заходами щодо Росії для звільнення українських моряків і суден, захоплених унаслідок агресії РФ у Керченській протоці в листопаді 2018 року, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні за моїм дорученням МЗС додатково звертається до Міжнародного трибуналу з морського права із запитом для вжиття примусових заходів до російської сторони для звільнення українських моряків", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Глава держави очікує, що вже через лічені тижні суд зобов'яже Росію звільнити українських моряків та українські кораблі, а дії Москви буде визнано неправомірними.

"Саме такі рішення наближають звільнення наших моряків, як і інших наших громадян, а також роблять неминучим залучення Росії до міжнародної правової відповідальності", - наголосив він.

П.Порошенко зазначив, що "судилище, що зараз відбувається в Москві над українськими моряками, є кричущим доказом того, що Росія продовжує демонструвати цинічну неповагу до прав людини".

"Якщо для РФ це політична гра і шантаж, то для нас - це боротьба за долі наших громадян і повага до вимог міжнародного права. Як би не хизувався агресор, його дії вже надійно сковані вжитими нами заходами - це і дипломатичний тиск, це і запущені процедури ЄСПЛ, і механізм примусового врегулювання спору згідно з Конвенцією ООН з морського права", - пояснив президент України.

"У Росії все ще є шанс звільнити наших моряків і кораблі, не очікуючи формального визнання вчиненого Кремлем міжнародного злочину", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА