15:33 17.03.2019

В "опозиційній платформі - за життя" заявляють, що керівні посади в виборчкомах Харківської області масово дістаються представникам Порошенка

2 хв читати
В "опозиційній платформі - за життя" заявляють, що керівні посади в виборчкомах Харківської області масово дістаються представникам Порошенка

Представник кандидата в президенти Юрія Бойка до Центральної виборчої комісії висунув вимогу розпустити окружну виборчу комісію №179 Харківської області, яка незаконно вдвічі збільшила квоту представників президента в керівництві дільничних комісій.

Як повідомляється на офіційному сайті "Опозиційної платформи – За життя", таку саму схему реалізують і в окрузі №180 у Харківській області.

"10 березня окружком № 179 ухвалив постанову про створення і роботу дільничних виборчих комісій, в якому не дотримана пропорція під час розподілу квот керівних посад в дільничних виборчих комісіях. Зокрема, від кандидата на посаду президента України Петра Порошенка головами, заступниками голів, секретарями було призначено 88 осіб (з них 44 голови ДВК) за квоти у 39 посад. Отже, квота президента на керівні посади була неправомірно збільшена більше ніж удвічі", - йдеться в повідомленні.

Уповноважений у ЦВК від кандидата в президенти Юрія Бойка подав скаргу з вимогою скасувати цю постанову і достроково припинити повноваження всього складу окружної виборчої комісії територіального округу № 179.

"У 180-му окрузі також відбувається спроба фальсифікувати склад комісій: інформація не публікується належним чином, закрито приміщення, яке має бути доступно черговому члену комісії, довіреній особі кандидата відмовлено в наданні копії постанов комісії. З цього приводу штаб звернувся в поліцію", - йдеться в повідомленні.

Штаб Ю.Бойка також має намір передати матеріали про порушення з боку окружних виборчих комісій місіям міжнародних спостерігачів.

В "Опозиційній платформі – За життя" нагадали, що раніше ЦВК розформувала окружну виборчу комісію №163 в Тернопільській області за такі самі порушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА