19:32 28.02.2019

У БПП закликають Тимошенко скласти депутатський мандат через журналістське розслідування про фейкових донорів "Батьківщини"

2 хв читати
У БПП закликають Тимошенко скласти депутатський мандат через журналістське розслідування про фейкових донорів "Батьківщини"

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" виступає за створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування фактів, викладених у журналістському розслідуванні щодо фіктивних донорів партії ВО "Батьківщина" і закликає її лідера Юлію Тимошенко скласти депутатські повноваження.

"Невідомі кошти невідомих людей, замасковані під внески невідомих людей не повинні призвести до фальсифікацій. Тому ми вимагаємо негайного створення тимчасової слідчої комісії для перевірки фактів підкупу виборців у виборчій піраміді Тимошенко і за підозрою відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом, через її виборчий фонд", - заявив глава фракції БПП Артур Герасимов з трибуни Верховної Ради на пленарному засіданні в четвер.

"Також ми закликаємо Юлію Володимирівну Тимошенко скласти депутатський мандат на час розслідування", - додав він.

Раніше було оприлюднено розслідування проекту "Наші гроші" від журналістів команди "BIHUS.info" щодо підозрілих джерел фінансування передвиборчої кампанії лідера "Батьківщини" Ю.Тимошенко. В опублікованому матеріалі йдеться про те, що її кампанію "спонсорують" шляхом переведення на рахунки партії охоронці, домогосподарки, касири супермаркетів і працівники автомийок.

Як з'ясували журналісти, якщо в 1-2 кварталах минулого року люди і фірми перевели на рахунки "Батьківщини" близько 23 млн грн, то в 3-4 кварталах, коли почалася активна передвиборча кампанія Ю.Тимошенко - понад 130 млн грн. У другому півріччі 2018 р частину "підозріло великих сум" почали масово жертвувати "Батьківщині" жителі невеликих містечок і сіл, деякі - по 2-4 рази.

В ході розслідування журналісти відвідали чотири області в пошуках найбільших донорів партії. Одним з них виявилася касир супермаркету селища Завалля Кіровоградської області, від імені якої було переведено 1,5 млн грн. Її сестра перевела на рахунки партії стільки ж, а син сестри, механік-водій / охоронець - ще 1,2 млн грн.

Подібні випадки були розслідувані і в інших областях, де пенсіонери та інші люди, які не виглядають багатими, а також невеликі фірми з ознаками фіктивності перераховували на рахунки "Батьківщини" великі суми - по 2 млн грн.

Журналісти команди "BIHUS.info" звернули увагу, що Ю.Тимошенко "прогнозовано" використовувала їхнє попереднє розслідування про корупцію в оборонному комплексі України "друзями президента". Користуючись цим розслідуванням, лідер "Батьківщини" виступила за початок процедури імпічменту президента Петра Порошенка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА