13:51 27.11.2018

Інформаційний комітет ВР підсилить антирейдерські заходи на час воєнного стану

2 хв читати
Інформаційний комітет ВР підсилить антирейдерські заходи на час воєнного стану

Парламентський комітет з питань інформатизації та зв'язку посилить роботу з ринком, спрямовану на запобігання рейдерству та захопленню приватної власності, повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" голова комітету Олександр Данченко.

"Комітет дуже серйозно відслідковуватиме, що відбувається на всіх рівнях. Ми домовилися з галуззю, що якщо на ринку відбуватиметься щось екстраординарне - хтось захоче, прикриваючись воєнним станом, здійснити спробу рейдерства, або розпочнуться незаконні дії, спрямовані на порушення прав приватної власності тощо - гравці ринку звертатимуться до комітету, а ми реагуватимемо на все дуже швидко. Тому що роль парламенту - контролююча, навіть в умовах війни", - заявив він.

За словами О.Данченка, інформаційний комітет ВР посилено працюватиме, з метою не допустити будь-яких неналежних дій під прикриттям воєнного стану, які можуть завдати шкоди операторам і провайдерам телекомунікацій.

"Наразі для галузі телекомунікацій все прозоро: потрібно відкрити закони про воєнний стан і про телекомунікації - там прописано всі ризики та зобов'язання, які можуть застосовуватися до гравців ринку телекомунікацій. Я особисто не бачу жодних "зрад", - зазначив він, коментуючи запровадження в частині областей України воєнного стану.

Водночас він наголосив, що в разі початку серйозних військових дій вся країна опиниться в дуже скрутному становищі.

У свою чергу голова Нацкомісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) Олександр Животовський зазначив, що для простих абонентів мобільного та фіксованого зв'язку після запровадження воєнного стану в частині споживання послуг нічого суттєво не зміниться.

"Жодних проблем для телеком-ринку не передбачається, тому що вся суть воєнного стану - це метод реакції держави на збройний напад. Не очікується жодних нагальних змін в роботі ринку", - наголосив голова НКРЗІ.

Водночас О.Животовський зазначив, що в разі ескалації військової агресії держава реагуватиме згідно з наявним законодавством.

Як повідомлялося, указ президента України про запровадження воєнного стану терміном на 30 днів, який у понеділок ухвалила Верховна Рада, наразі опрацьовується в юридичному управлінні та в середу, 28 листопада буде офіційно опублікований у парламентській газеті "Голос України".

Верховна Рада 26 листопада затвердила впровадження воєнного стану в низці областей України, оголошеного указом президента Петра Порошенка терміном на 30 діб. Однак наразі не зрозуміло, з якого часу й числа він упроваджується, оскільки в першому варіанті президентського указу значилося: з 14.00 26 листопада терміном на 60 діб. Водночас президент Петро Порошенко у своєму телезверненні заявив, що прийняв рішення про те, що дату впровадження воєнного стану буде скориговано - 9:00 28 листопада 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА