07:48 01.11.2018

Держдеп США до 6 листопада підготує доповідь про виконання РФ закону стосовно хімзброї, від нього залежить "другий пакет" санкцій

1 хв читати
Держдеп США до 6 листопада підготує доповідь про виконання РФ закону стосовно хімзброї, від нього залежить "другий пакет" санкцій

Американський Держдепартамент до 6 листопада має представити Конгресу висновок про те, чи дотримується Росія умов закону США про хімічну і бактеріологічну зброю в прив'язці до "справи Скрипалів", заявив у середу журналістам заступник представника Держдепартаменту Роберт Палладіно.

"Закон про хімічну і біологічну зброю наказує, щоб державний департамент доповів Конгресу, чи виконала Росія умови, яких вимагає закон, через три місяці після початкового визначення у справі Скрипаля", - сказав дипломат.

Він зазначив, що "6 листопада - це крайній термін, до якого Держдепартамент повинен підтвердити Конгресу, що Росія виконала умови закону про хімічну і біологічну зброю".

Якщо Держдеп не зможе представити висновки, що підтверджують виконання закону, він "після консультацій з Конгресом має ввести в дію другий пакет санкцій" проти РФ.

На початку березня в британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці обвинувачення.

У середині жовтня міністри закордонних справ ЄС схвалили на переговорах в Люксембурзі новий рамковий механізм санкцій у зв'язку із застосуванням і поширенням хімзброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА