13:48 25.09.2018

Українці вважають найбільш корумпованою сферою життя суди, серед органів влади - Верховну Раду

2 хв читати
Українці вважають найбільш корумпованою сферою життя суди, серед органів влади - Верховну Раду

 Українці називають корупцію однією з найсерйозніших проблем у країні, найбільш корумпованою сферою життя вважають судову систему, а найбільш корумпованим органом влади - Верховну Раду.

Про це свідчать дані моніторингового дослідження "Стан корупції в Україні", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з травня до вересня 2018 року, результати якого оприлюднено на сайті КМІС у вівторок.

Згідно з даними, корупція, на думку українців, посідає третє місце за рівнем серйозності проблем (після високої вартості життя, низьких зарплат і військових дій у Донецькій і Луганській областях). Так, 75,7% респондентів вважають корупцію дуже серйозною проблемою, 18% - швидше серйозною.

Опитані висловили думку, що найбільш корумпованою сферою є суди (62,2%). Сферу отримання медичних послуг назвали корумпованою 55%, прокуратуру - 54,3%, митний контроль або оформлення митних документів - 51,6%.

Українці вважають найбільш корумпованим органом влади Верховну Раду (73,2%), на другому місці - Кабінет Міністрів (67,6%), на третьому - президент і його адміністрація (66,1%).

41,5% респондентів визнали, що їхні сім'ї мали досвід корупції протягом останніх 12 місяців.

За оцінкою опитаних, лідерами у вимаганні хабара є вищі навчальні заклади (стикалися з вимаганням хабара 52,1% тих, хто контактував із вишами), судова система (хабар вимагали у 46,8%), органи, що надають дозволи (44,6% ), Національна поліція (43,5%), сервісні центри МВС (42,3%), державні медичні установи (40,6%) та загальноосвітні школи (36,8%).

Моніторингове дослідження здійснювали з травня до вересня 2018 року, опитано 10169 респондентів, які проживають у 476 населених пунктах у всіх областях України та Києві (близько 400 респондентів у кожній із областей та Києві, крім АР Крим і тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка для всієї вибірки не перевищує 1,5% (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1,5).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА